honden van boven

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Ton Kruisbergen

Paperback | Februari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hilarische, zeer herkenbare roman met een vleugje venijnAvondrood is een appartementencomplex voor vijftigplussers, gelegen in een rustig park. Voor slechthorende bewoners is het een droomplek, voor het echtpaar Zeldenrust een nachtmerrie. Het plafond lijkt ’s nachts wel een betonnen trommelvlies. De buren smijten met ramen en deuren, en zijn niet voor rede vatbaar. ‘U spreekt een verschillende taal,’ vat buurtagent Vos de onvermijdelijke ruzies samen. Wanhopig schrijft de ik-figuur vele brieven en bouwt hij een ‘net-alsof-deur-dichtklapt-apparaat’, dat rond bedtijd een ferme slag tegen het plafond geeft. Hij stelt zijn buren als hondenrassen voor, compleet met bijbehorende eigenschappen. Zelf is hij overigens een hazewind.De honden van boven is geschreven in een geslepen stijl, en gebaseerd op een werkelijkheid die voor velen herkenbaar zal zijn. De verhaallijn is fictief, maar de fragmenten uit brieven aan buren, woningcorporatie, klachtencommissies en zelfs de Nationale Ombudsman zijn echt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ton Kruisbergen
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046809723
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
100

Beschrijving

Hilarische, zeer herkenbare roman met een vleugje venijn

Avondrood is een appartementencomplex voor vijftigplussers, gelegen in een rustig park. Voor slechthorende bewoners is het een droomplek, voor het echtpaar Zeldenrust een nachtmerrie. Het plafond lijkt ’s nachts wel een betonnen trommelvlies. De buren smijten met ramen en deuren, en zijn niet voor rede vatbaar. ‘U spreekt een verschillende taal,’ vat buurtagent Vos de onvermijdelijke ruzies samen. Wanhopig schrijft de ik-figuur vele brieven en bouwt hij een ‘net-alsof-deur-dichtklapt-apparaat’, dat rond bedtijd een ferme slag tegen het plafond geeft. Hij stelt zijn buren als hondenrassen voor, compleet met bijbehorende eigenschappen. Zelf is hij overigens een hazewind.

De honden van boven is geschreven in een geslepen stijl, en gebaseerd op een werkelijkheid die voor velen herkenbaar zal zijn. De verhaallijn is fictief, maar de fragmenten uit brieven aan buren, woningcorporatie, klachtencommissies en zelfs de Nationale Ombudsman zijn echt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ton Kruisbergen
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046809723
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
100