Hoe schrijf je dat ?

Schrijftips en Taalregels

Prijs € 20,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jolanda Bouman

Paperback | Januari 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het papier is geduldig, de lezer niet. Daarom is het zaak dat u uw boodschap zo helder en aantrekkelijk mogelijk op papier zet, zodat u de aandacht van uw lezers beter vasthoudt en zij in keer begrijpen wat u wilt zeggen.Met de tips en trucs in Hoe schrijf je dat? leert u hoe u meer vaart in uw teksten brengt, hoe u de begrijpelijkheid vergroot en hoe u het kort en bondig houdt. Het boek besteedt ook aandacht aan fouten en twijfelgevallen in zinsbouw, woordkeus de nieuwe (groene) spelling.Denk daarbij aan zaken als 'kromme zinnen', een aantal is/zijn, u of uw, en een aantal chronische taalziektes als de haar-ziekte, wat-ziekte, het hun-hebbensyndroom, het groter-als-jouvirus en de Engelse losschrijfziekte. Vanzelfsprekend komen ook de d's en t's in werkwoorden (ook Engelse) aan de orde, net als die lastige tussen-n (pannekoek of pannenkoek), punten, komma's, haakjes, streepjes en andere, schijnbaar onbelangrijke, leestekens.Om snel antwoord op uw vragen te vinden, bevat dit boek een heel uitgebreid trefwoordenregister. Op de betreffende pagina's vindt u die trefwoorden in de marge of in een kop. Dat zoekt snel en gemakkelijk terug.Hoe schrijf je dat? wil u inspireren tot vlotte, eigentijdse en begrijpelijke teksten. Teksten waarvan de lezer achteraf zegt: 'Dat leest als een trein.'Jalanda Bouman is neerlandicus en werkt als zelfstandig tekstschrijver vanuit haar tekstbureau Berend & Bouman, dat is gespecialiseerd in bedrijfswetenschappelijke publicatien over management, communicatie en taal.Zij ontwikkelde daarnaast praktische taaltrainingen voor Schouten & Nelissen en trainde jarenlang mensen uit het bedrijfs leven op hun schrijftechniek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jolanda Bouman
Uitgever
Uitgeverij Thema
ISBN
9789058713254
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
248

Beschrijving

Het papier is geduldig, de lezer niet. Daarom is het zaak dat u uw boodschap zo helder en aantrekkelijk mogelijk op papier zet, zodat u de aandacht van uw lezers beter vasthoudt en zij in keer begrijpen wat u wilt zeggen.
Met de tips en trucs in Hoe schrijf je dat? leert u hoe u meer vaart in uw teksten brengt, hoe u de begrijpelijkheid vergroot en hoe u het kort en bondig houdt. Het boek besteedt ook aandacht aan fouten en twijfelgevallen in zinsbouw, woordkeus de nieuwe (groene) spelling.
Denk daarbij aan zaken als 'kromme zinnen', een aantal is/zijn, u of uw, en een aantal chronische taalziektes als de haar-ziekte, wat-ziekte, het hun-hebbensyndroom, het groter-als-jouvirus en de Engelse losschrijfziekte. Vanzelfsprekend komen ook de d's en t's in werkwoorden (ook Engelse) aan de orde, net als die lastige tussen-n (pannekoek of pannenkoek), punten, komma's, haakjes, streepjes en andere, schijnbaar onbelangrijke, leestekens.
Om snel antwoord op uw vragen te vinden, bevat dit boek een heel uitgebreid trefwoordenregister. Op de betreffende pagina's vindt u die trefwoorden in de marge of in een kop. Dat zoekt snel en gemakkelijk terug.
Hoe schrijf je dat? wil u inspireren tot vlotte, eigentijdse en begrijpelijke teksten. Teksten waarvan de lezer achteraf zegt: 'Dat leest als een trein.'
Jalanda Bouman is neerlandicus en werkt als zelfstandig tekstschrijver vanuit haar tekstbureau Berend & Bouman, dat is gespecialiseerd in bedrijfswetenschappelijke publicatien over management, communicatie en taal.
Zij ontwikkelde daarnaast praktische taaltrainingen voor Schouten & Nelissen en trainde jarenlang mensen uit het bedrijfs leven op hun schrijftechniek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jolanda Bouman
Uitgever
Uitgeverij Thema
ISBN
9789058713254
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
248