Hoe overleef je een autocratie?

Prijs € 24,99

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Masha Gessen

Paperback | Juni 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Voor iedereen die het controversiële presidentschap van Donald Trump wil begrijpen is Masha Gessens werk essentiële lectuur. Met haar achtergrond – Gessen bracht haar jeugd door in de Sovjet-Unie en deed als journalist verslag van de wederopstanding van het totalitarisme in het Rusland van Poetin – is zij meer dan wie ook in staat de kenmerken van autocratie te herkennen en te analyseren. In de aanloop naar de verkiezingen van 2020 geeft dit boek een onmisbaar overzicht van de rampzalige jaren van Trumps presidentschap. Gessen vertelt hoe de media en andere instituties beschadigd raakten en laat zien hoe wat velen voor waar en betekenisvol hielden werd vernietigd. Gessens boek is een baken in rumoerige tijden en een oproep tot permanent verzet tegen de voortdurende aanval op de Amerikaanse democratie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Masha Gessen
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789403103914
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2020
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

Voor iedereen die het controversiële presidentschap van Donald Trump wil begrijpen is Masha Gessens werk essentiële lectuur. Met haar achtergrond – Gessen bracht haar jeugd door in de Sovjet-Unie en deed als journalist verslag van de wederopstanding van het totalitarisme in het Rusland van Poetin – is zij meer dan wie ook in staat de kenmerken van autocratie te herkennen en te analyseren.
In de aanloop naar de verkiezingen van 2020 geeft dit boek een onmisbaar overzicht van de rampzalige jaren van Trumps presidentschap. Gessen vertelt hoe de media en andere instituties beschadigd raakten en laat zien hoe wat velen voor waar en betekenisvol hielden werd vernietigd.
Gessens boek is een baken in rumoerige tijden en een oproep tot permanent verzet tegen de voortdurende aanval op de Amerikaanse democratie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Masha Gessen
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789403103914
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2020
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224