Hoe ik van Londen houd (e-Book)

wandelen door het Londen van Vincent van Gogh

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Kristine Groenhart, Willem Jan Verlinden

EPUB met digitaal watermerk | Juli 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Londen, januari 1874: `Mij gaat het hier goed, ik heb een heerlijk tehuis en het is mij een groot genot Londen en de Engelse levensmanier en de Engelsen zelf te bekijken en dan heb ik de natuur en de kunst en de poëzie en als dat nog niet genoeg is, wat zal dan genoeg zijn. In 1873 telde Londen een kleine vier miljoen inwoners. Een daarvan heette Vincent van Gogh. Ruim drie jaar woonde hij in Londen, en in die tijd stuurde hij regelmatig brieven naar huis. Hij schilderde nog niet, maar werkte bij een kunsthandel in de buurt van Covent Garden. Iedere dag wandelde hij naar zijn werk en terug, en noteerde wat hem opviel. Hij bezocht galeries en musea, en beschreef de schilderijen die hij bewonderde en waaruit hij inspiratie putte. In deze `wandelgids in verhalen reconstrueren de auteurs de Londense jaren van Van Gogh aan de hand van diens brieven. Bijna alles wat hij zag is er nu nog. Zo wandelen we langs St Paul s Cathedral, de oude City, Hampton Court Palace, het British Museum, de National Gallery, Tate Britain, Westminster Bridge, de Royal Academy en Hyde Park. We zien al deze bezienswaardigheden door de ogen van de kunstenaar.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kristine Groenhart, Willem Jan Verlinden
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025300746
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2013
Bestandsgrootte
3866963 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
136

Beschrijving

Londen, januari 1874: `Mij gaat het hier goed, ik heb een heerlijk tehuis en het is mij een groot genot Londen en de Engelse levensmanier en de Engelsen zelf te bekijken en dan heb ik de natuur en de kunst en de poëzie en als dat nog niet genoeg is, wat zal dan genoeg zijn.
In 1873 telde Londen een kleine vier miljoen inwoners. Een daarvan heette Vincent van Gogh. Ruim drie jaar woonde hij in Londen, en in die tijd stuurde hij regelmatig brieven naar huis. Hij schilderde nog niet, maar werkte bij een kunsthandel in de buurt van Covent Garden. Iedere dag wandelde hij naar zijn werk en terug, en noteerde wat hem opviel. Hij bezocht galeries en musea, en beschreef de schilderijen die hij bewonderde en waaruit hij inspiratie putte.
In deze `wandelgids in verhalen reconstrueren de auteurs de Londense jaren van Van Gogh aan de hand van diens brieven. Bijna alles wat hij zag is er nu nog. Zo wandelen we langs St Paul s Cathedral, de oude City, Hampton Court Palace, het British Museum, de National Gallery, Tate Britain, Westminster Bridge, de Royal Academy en Hyde Park. We zien al deze bezienswaardigheden door de ogen van de kunstenaar.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kristine Groenhart, Willem Jan Verlinden
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025300746
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2013
Bestandsgrootte
3866963 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
136