Hitler

een hoorcollege over de opkomst en ondergang van Adolf Hitler

Prijs € 34,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Maarten van Rossem

Luisterboek | Juli 2005 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In deze colleges plaatst Maarten van Rossem het leven van Hitler in een historische context. Veel is er bekend over de gruwelen uit de Tweede Wereldoorlog, maar hoe was het mogelijk dat één persoon zo verschrikkelijk veel invloed kon vergaren in zo'n korte tijd? Van Rossem schetst een historische biografie over de man die bijna een volk vernietigde en Duitsland in een desastreuze oorlog stortte.InhoudsopgaveCD 1:Hoofdstuk 1: Hitlers jonge jarenHoofdstuk 2: De Eerste Wereldoorlog: het grote keerpunt in Hitlers levenCD 2:Hoofdstuk 3: Hitlers intrede in de politiekHoofdstuk 4: Hitlers ideologieCD 3:Hoofdstuk 5: De economische crisis en de Duitse conservatieven helpen Hitler aan de machtHoofdstuk 6: Hitler: de meest succesvolle politicus van de jaren dertigCD 4:Hoofdstuk 7: "De Grootste Veldheer Allertijden" leidt Duitsland naar de ondergangHoofdstuk 8: Hitler en de holocaustOver de sprekerProf. dr. Maarten van Rossem is emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft diverse werken over historische onderwerpen op zijn naam, waaronder boeken voor een breed publiek, zoals Heeft geschiedenis nut? en De Wereld volgens Maarten van Rossem. Bij Home Academy zijn van hem de volgende hoorcolleges op audio-cd verschenen: Amerika, Koude Oorlog, Geschiedenis in het groot, Eerste Wereldoorlog, Tweede Wereldoorlog en de Atoombom.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Maarten van Rossem
Uitgever
Home Academy Publishers
ISBN
9789085300151
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
Juli 2005
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In deze colleges plaatst Maarten van Rossem het leven van Hitler in een historische context. Veel is er bekend over de gruwelen uit de Tweede Wereldoorlog, maar hoe was het mogelijk dat één persoon zo verschrikkelijk veel invloed kon vergaren in zo'n korte tijd? Van Rossem schetst een historische biografie over de man die bijna een volk vernietigde en Duitsland in een desastreuze oorlog stortte.

Inhoudsopgave
CD 1:
Hoofdstuk 1: Hitlers jonge jaren
Hoofdstuk 2: De Eerste Wereldoorlog: het grote keerpunt in Hitlers leven
CD 2:
Hoofdstuk 3: Hitlers intrede in de politiek
Hoofdstuk 4: Hitlers ideologie
CD 3:
Hoofdstuk 5: De economische crisis en de Duitse conservatieven helpen Hitler aan de macht
Hoofdstuk 6: Hitler: de meest succesvolle politicus van de jaren dertig
CD 4:
Hoofdstuk 7: "De Grootste Veldheer Allertijden" leidt Duitsland naar de ondergang
Hoofdstuk 8: Hitler en de holocaust

Over de spreker
Prof. dr. Maarten van Rossem is emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft diverse werken over historische onderwerpen op zijn naam, waaronder boeken voor een breed publiek, zoals Heeft geschiedenis nut? en De Wereld volgens Maarten van Rossem. Bij Home Academy zijn van hem de volgende hoorcolleges op audio-cd verschenen: Amerika, Koude Oorlog, Geschiedenis in het groot, Eerste Wereldoorlog, Tweede Wereldoorlog en de Atoombom.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Maarten van Rossem
Uitgever
Home Academy Publishers
ISBN
9789085300151
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
Juli 2005
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig