Het zweet der goden (e-Book)

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Benjo Maso

EPUB met digitaal watermerk | April 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het zweet der goden, voor het eerst gepubliceerd in 1990, veranderde de kijk op het professionele wielrennen. Benjo Maso gaat diep in op het ontstaan en de geschiedenis van de belangrijkste wielerwedstrijd ter wereld, de Tour de France, maar stelt veel meer aan de orde. Met respect en bewondering maar toch ontnuchterend, schrijft hij over de historisch gegroeide verschillen tussen het Franse en Italiaanse wielrennen, de rol van (nationalistische) politiek en propaganda, de invloed van kranten, radio en televisie op wedstrijdverloop en beeldvorming, de macht van rijwielfabrikanten en andere ondernemingen en de orkestratie van (res)sentimenten bij het publiek. En terloops worden tientallen mythen over wielrenners en wedstrijden fijntjes doorgeprikt. Wat De renner van Tim Krabbé is als fictie, dat is Het zweet der goden van Benjo Maso als non-fictie: een Nederlandstalig meesterwerk in het omvangrijke wielerboekgenre.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Benjo Maso
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029514613
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2018
Bestandsgrootte
4842228 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
238

Beschrijving

Het zweet der goden, voor het eerst gepubliceerd in 1990, veranderde de kijk op het professionele wielrennen. Benjo Maso gaat diep in op het ontstaan en de geschiedenis van de belangrijkste wielerwedstrijd ter wereld, de Tour de France, maar stelt veel meer aan de orde. Met respect en bewondering maar toch ontnuchterend, schrijft hij over de historisch gegroeide verschillen tussen het Franse en Italiaanse wielrennen, de rol van (nationalistische) politiek en propaganda, de invloed van kranten, radio en televisie op wedstrijdverloop en beeldvorming, de macht van rijwielfabrikanten en andere ondernemingen en de orkestratie van (res)sentimenten bij het publiek. En terloops worden tientallen mythen over wielrenners en wedstrijden fijntjes doorgeprikt.

Wat De renner van Tim Krabbé is als fictie, dat is Het zweet der goden van Benjo Maso als non-fictie: een Nederlandstalig meesterwerk in het omvangrijke wielerboekgenre.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Benjo Maso
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029514613
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2018
Bestandsgrootte
4842228 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
238