Het wonder van de hbs (e-Book)

Een onderwijshervorming die slaagde

Prijs € 13,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Jan Blokker

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De hogere burgerschool geldt als een van de beste scholen die Nederland ooit gekend heeft. De school was een typisch product van het optimistische vooruitgangsgeloof van de jaren 1860, ontworpen door de grote staatsman Thorbecke en in de praktijk vormgegeven door enthousiaste liberale doeners. Maar in de vroegste jaren was de nieuwe school in veel plaatsen eigenlijk een mislukt project. De aanmeldingen vielen tegen, de examenresultaten waren maar matig, veel leerlingen maakten de school helemaal niet af en de schoolbesturen hadden vaak grote moeite om goede leraren te vinden. Niettemin bleef de hbs overal in het land overeind. Het mag gerust een wonder heten dat de school niet al na korte tijd vanwege te hoge kosten en gebrek aan succes werd opgeheven. Jan Blokker onderzoekt het enthousiaste begin van de hbs in twaalf kleinere gemeenten in de buitengewesten van Nederland.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Blokker
Uitgever
Querido
ISBN
9789021436036
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2021
Bestandsgrootte
6508646 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
297

Beschrijving

De hogere burgerschool geldt als een van de beste scholen die Nederland ooit gekend heeft. De school was een typisch product van het optimistische vooruitgangsgeloof van de jaren 1860, ontworpen door de grote staatsman Thorbecke en in de praktijk vormgegeven door enthousiaste liberale doeners. Maar in de vroegste jaren was de nieuwe school in veel plaatsen eigenlijk een mislukt project. De aanmeldingen vielen tegen, de examenresultaten waren maar matig, veel leerlingen maakten de school helemaal niet af en de schoolbesturen hadden vaak grote moeite om goede leraren te vinden.
Niettemin bleef de hbs overal in het land overeind. Het mag gerust een wonder heten dat de school niet al na korte tijd vanwege te hoge kosten en gebrek aan succes werd opgeheven.

Jan Blokker onderzoekt het enthousiaste begin van de hbs in twaalf kleinere gemeenten in de buitengewesten van Nederland.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Blokker
Uitgever
Querido
ISBN
9789021436036
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2021
Bestandsgrootte
6508646 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
297