Het verdriet staat niet alleen (e-Book)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Hugo Claus

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ik ben geen autobiografisch schrijver, heeft Hugo Claus meer dan eens gezegd, maar vooral om te verbergen hoezeer hij voor zijn geschriften uit eigen ervaringen putte. Dat hij met Louis Seynaeve in zijn opus magnum Het verdriet van Belgiƫ een alter ego schiep, is bekend, maar dat boek staat niet alleen: in talloze van zijn romans, verhalen en toneelstukken gebruikte Claus autobiografisch materiaal als een opstap om zich de fictie in te lanceren. Biograaf-at-work Mark Schaevers ging in Claus' immense oeuvre op zoek naar de verhalen waarin diens leven resoneert. Niet om het proza terug te brengen tot de realiteit, maar om het wonder van Claus beter te begrijpen. Met resultaat: de verkenning van Claus' leven via zijn verhalen heeft - bijna onvermijdelijk - een collectie superieure, vaak nog te onbekende verhalen opgeleverd, waaronder ook tot nog toe ongebundelde.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hugo Claus
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789403116303
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2018
Bestandsgrootte
8983158 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Beschrijving

Ik ben geen autobiografisch schrijver, heeft Hugo Claus meer dan eens gezegd, maar vooral om te verbergen hoezeer hij voor zijn geschriften uit eigen ervaringen putte. Dat hij met Louis Seynaeve in zijn opus magnum Het verdriet van Belgiƫ een alter ego schiep, is bekend, maar dat boek staat niet alleen: in talloze van zijn romans, verhalen en toneelstukken gebruikte Claus autobiografisch materiaal als een opstap om zich de fictie in te lanceren.
Biograaf-at-work Mark Schaevers ging in Claus' immense oeuvre op zoek naar de verhalen waarin diens leven resoneert. Niet om het proza terug te brengen tot de realiteit, maar om het wonder van Claus beter te begrijpen. Met resultaat: de verkenning van Claus' leven via zijn verhalen heeft - bijna onvermijdelijk - een collectie superieure, vaak nog te onbekende verhalen opgeleverd, waaronder ook tot nog toe ongebundelde.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hugo Claus
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789403116303
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2018
Bestandsgrootte
8983158 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400