Het seculiere experiment

hoe we van God los gingen samenleven

Prijs € 26,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Hans Boutellier

Paperback | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sinds de jaren zestig geloven veel mensen niet meer in God. Maar hoeleven we eigenlijk zonder hem? Dit boek is bedoeld voor iedereen die zichwil informeren over publieke moraal in onze westerse, geseculariseerdesamenleving.In Het seculiere experiment analyseert Hans Boutellier hoe het christendom verdween uit het maatschappelijke leven. Ook de grote seculiere verhalen zijn uitgewerkt: de (sociale) wetenschap, het humanisme en ideologische stromingen. Een nieuw verlangen naar inspiratie komt op - in een veelkleurige netwerkmaatschappij die alle kanten op gaat. Maar waar komt de bezieling vandaan en hoe ziet die eruit?Na de ontkerkelijking is de complexiteit van de samenleving toegenomen. De huidige netwerkmaatschappij biedt nieuwe kansen voor een moraal van onderaf, maar ideeën over goed en kwaad moeten steeds opnieuw worden geformuleerd en bevestigd. Het lijkt ons te ontbreken aan een externe noodzaak om dat te doen. Komt er een einde aan het seculiere experiment? Aan de hand van persoonlijke ervaringen en analyses van criminaliteit, diversiteit, seksualiteit, gezag en sociale orde maakt Hans Boutellier de balans op vanvijftig jaar seculiere samenleving.Hans Boutellier is wetenschappelijk directeur van het Verwey-Jonker Instituut en hoogleraar veiligheid & burgerschap aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Bij Boom Lemma verschenen eerder De veiligheidsutopie (2002) en De improvisatiemaatschappij (2011).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Boutellier
Uitgever
Boom
ISBN
9789089536211
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Beschrijving

Sinds de jaren zestig geloven veel mensen niet meer in God. Maar hoe
leven we eigenlijk zonder hem? Dit boek is bedoeld voor iedereen die zich
wil informeren over publieke moraal in onze westerse, geseculariseerde
samenleving.

In Het seculiere experiment analyseert Hans Boutellier hoe het christendom verdween uit het maatschappelijke leven. Ook de grote seculiere verhalen zijn uitgewerkt: de (sociale) wetenschap, het humanisme en ideologische stromingen. Een nieuw verlangen naar inspiratie komt op - in een veelkleurige netwerkmaatschappij die alle kanten op gaat. Maar waar komt de bezieling vandaan en hoe ziet die eruit?
Na de ontkerkelijking is de complexiteit van de samenleving toegenomen. De huidige netwerkmaatschappij biedt nieuwe kansen voor een moraal van onderaf, maar ideeën over goed en kwaad moeten steeds opnieuw worden geformuleerd en bevestigd. Het lijkt ons te ontbreken aan een externe noodzaak om dat te doen. Komt er een einde aan het seculiere experiment? Aan de hand van persoonlijke ervaringen en analyses van criminaliteit, diversiteit, seksualiteit, gezag en sociale orde maakt Hans Boutellier de balans op van
vijftig jaar seculiere samenleving.

Hans Boutellier is wetenschappelijk directeur van het Verwey-Jonker Instituut en hoogleraar veiligheid & burgerschap aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Bij Boom Lemma verschenen eerder De veiligheidsutopie (2002) en De improvisatiemaatschappij (2011).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Boutellier
Uitgever
Boom
ISBN
9789089536211
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200