Het rusland van Poetin (e-Book)

Rusland tegen het Westen

Prijs € 19,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Angela Stent

EPUB met digitaal watermerk | April 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Analyse van het Rusland van Poetin en de Russische identiteit in een moderne wereld Hoe kon Rusland na de politieke chaos en economische ondergang van eind jaren negentig weer herrijzen als een grote speler op het wereldtoneel? Vult Rusland het vacuüm dat is ontstaan vanwege de interne problemen van het Westen en de tweestrijd van de VS over hun rol als wereldleider? Of is Poetin simpelweg een briljante strateeg? In Het Rusland van Poetin onderzoekt Angela Stent, expert op het gebied van internationale betrekkingen, het complexe verleden van Rusland en hoe dit Poetin en de Russische identiteit in de moderne wereld heeft beïnvloed. Hiervoor gaat ze dieper in op de belangrijkste banden die Rusland heeft met landen als de VS, China en Oekraïne en organisaties als de NAVO. Ze schetst een gedetailleerd beeld van de positie die Russen zichzelf en hun land toebedelen in het tijdperk na de Koude Oorlog en biedt een verhelderend perspectief op de huidige Amerikaans-Russische verstandhouding, waarbij Poetin meer en meer de boventoon lijkt te gaan voeren. De auteur bekijkt het huidige globale politieke klimaat vanuit Russisch perspectief. De focus ligt daarbij niet alleen op Poetin maar ook op het Russische individu en hoe de Russische identiteit zich manifesteert. Angela Stent is hoogleraar Bestuurskunde en hoofd van de faculteit voor Euraziatische, Russische en Oost-Europese Studies van Georgetown University. In 2014 won ze de Douglas Dillion Award voor haar boek The Limits of Partnership: US-Russian Relations in the Twenty-First Century.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Angela Stent
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000343010
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2019
Bestandsgrootte
5708866 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
444

Beschrijving

Analyse van het Rusland van Poetin en de Russische identiteit in een moderne wereld

Hoe kon Rusland na de politieke chaos en economische ondergang van eind jaren negentig weer herrijzen als een grote speler op het wereldtoneel? Vult Rusland het vacuüm dat is ontstaan vanwege de interne problemen van het Westen en de tweestrijd van de VS over hun rol als wereldleider? Of is Poetin simpelweg een briljante strateeg?

In Het Rusland van Poetin onderzoekt Angela Stent, expert op het gebied van internationale betrekkingen, het complexe verleden van Rusland en hoe dit Poetin en de Russische identiteit in de moderne wereld heeft beïnvloed. Hiervoor gaat ze dieper in op de belangrijkste banden die Rusland heeft met landen als de VS, China en Oekraïne en organisaties als de NAVO. Ze schetst een gedetailleerd beeld van de positie die Russen zichzelf en hun land toebedelen in het tijdperk na de Koude Oorlog en biedt een verhelderend perspectief op de huidige Amerikaans-Russische verstandhouding, waarbij Poetin meer en meer de boventoon lijkt te gaan voeren. De auteur bekijkt het huidige globale politieke klimaat vanuit Russisch perspectief. De focus ligt daarbij niet alleen op Poetin maar ook op het Russische individu en hoe de Russische identiteit zich manifesteert.

Angela Stent is hoogleraar Bestuurskunde en hoofd van de faculteit voor Euraziatische, Russische en Oost-Europese Studies van Georgetown University. In 2014 won ze de Douglas Dillion Award voor haar boek The Limits of Partnership: US-Russian Relations in the Twenty-First Century.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Angela Stent
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000343010
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2019
Bestandsgrootte
5708866 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
444