Het oog van de school (e-Book)

Wat we kunnen leren van vissen

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Helen Scales

EPUB met digitaal watermerk | September 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vissen bewonen een rijk dat mijlenver verwijderd is van onze belevingswereld. Wilde vis zweeft in zeeën, rivieren en meren, uit het zicht en uit het hart; we zien vissen eigenlijk vooral pas als ze op ons bord liggen. Maar onze relatie met deze geschubde wezens gaat veel dieper dan roofdier versus prooi. Vanaf het allereerste moment dat Helen Scales zich onderdompelde in hun vloeibare wereld, besefte ze dat vissen mooi, betoverend, complex en opwindend zijn. Jarenlang bestudeerde ze hun ongeziene domein, en werd een enthousiaste en toegewijde vissenspotter. In Het oog van de school geeft Scales alle vissengeheimen prijs. Ze weet deze dieren los te maken van hun reputatie van koudhartige, onkenbare beesten en zet ze opnieuw neer als slim, emotioneel en bedachtzaam, als ware superhelden van het onderwaterleven die ons heel veel kunnen vertellen over het leven, de oceanen en meer. Een razend interessant en levendig boek over vissen met prachtige namen en kleuren, over vliegende, kruipende, zingende en dansende vissen, over vissen met handjes, vissen die aan graffiti doen en vissen die met elkaar communiceren door middel van flatulentie. Maar bovenal over het onuitwisbare stempel dat vissen drukken op onze eigen bovenwaterwereld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Helen Scales
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038805382
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2018
Bestandsgrootte
4981737 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
284

Beschrijving

Vissen bewonen een rijk dat mijlenver verwijderd is van onze belevingswereld. Wilde vis zweeft in zeeën, rivieren en meren, uit het zicht en uit het hart; we zien vissen eigenlijk vooral pas als ze op ons bord liggen. Maar onze relatie met deze geschubde wezens gaat veel dieper dan roofdier versus prooi. Vanaf het allereerste moment dat Helen Scales zich onderdompelde in hun vloeibare wereld, besefte ze dat vissen mooi, betoverend, complex en opwindend zijn. Jarenlang bestudeerde ze hun ongeziene domein, en werd een enthousiaste en toegewijde vissenspotter.

In Het oog van de school geeft Scales alle vissengeheimen prijs. Ze weet deze dieren los te maken van hun reputatie van koudhartige, onkenbare beesten en zet ze opnieuw neer als slim, emotioneel en bedachtzaam, als ware superhelden van het onderwaterleven die ons heel veel kunnen vertellen over het leven, de oceanen en meer. Een razend interessant en levendig boek over vissen met prachtige namen en kleuren, over vliegende, kruipende, zingende en dansende vissen, over vissen met handjes, vissen die aan graffiti doen en vissen die met elkaar communiceren door middel van flatulentie. Maar bovenal over het onuitwisbare stempel dat vissen drukken op onze eigen bovenwaterwereld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Helen Scales
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038805382
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2018
Bestandsgrootte
4981737 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
284