Het negerboek

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Lawrence Hill

Paperback | September 2012 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De bestseller van Lawrence Hill nu in midpriceMeer dan 40.000 ex. in Nederland verkochtAminata is nog klein als ze uit Afrika wordt weggevoerd, de hel van een slavenschip weet te overleven en terechtkomt op een indigoplantage in South Carolina. Ze groeit op in gevangenschap, maar weet zich dankzij haar doorzettingsvermogen en intelligentie vrij te maken. Wat volgt is een uitzonderlijke reis via Canada, terug naar Afrika en ten slotte naar Londen. Lawrence Hill noemde zijn roman naar The book of negroes, het Engelse maritieme register waarin de gegevens van drieduizend vrijgemaakte slaven zijn vastgelegd die in 1783 vanuit Manhattan naar Canada zeilden om er vrijheid te verkrijgen.Lawrence Hill (Toronto, 1957) werkte als verslaggever voor diverse kranten, heeft een bachelor in Economie en een master in Writing van de Johns Hopkins University in Baltimore. Hij won diverse prijzen met zijn essays en non-fictiewerk. Het negerboek won onder meer de Commonwealth Writers' Prize en werd genomineerd voor de Giller Prize en de IMPAC Award.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lawrence Hill
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046813690
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
448

Beschrijving

De bestseller van Lawrence Hill nu in midprice
Meer dan 40.000 ex. in Nederland verkocht

Aminata is nog klein als ze uit Afrika wordt weggevoerd, de hel van een slavenschip weet te overleven en terechtkomt op een indigoplantage in South Carolina. Ze groeit op in gevangenschap, maar weet zich dankzij haar doorzettingsvermogen en intelligentie vrij te maken. Wat volgt is een uitzonderlijke reis via Canada, terug naar Afrika en ten slotte naar Londen. Lawrence Hill noemde zijn roman naar The book of negroes, het Engelse maritieme register waarin de gegevens van drieduizend vrijgemaakte slaven zijn vastgelegd die in 1783 vanuit Manhattan naar Canada zeilden om er vrijheid te verkrijgen.

Lawrence Hill (Toronto, 1957) werkte als verslaggever voor diverse kranten, heeft een bachelor in Economie en een master in Writing van de Johns Hopkins University in Baltimore. Hij won diverse prijzen met zijn essays en non-fictiewerk. Het negerboek won onder meer de Commonwealth Writers' Prize en werd genomineerd voor de Giller Prize en de IMPAC Award.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lawrence Hill
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046813690
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
448