Het meisje in de toren

Prijs € 15,95

Uitverkocht

Gerrit Sangers

Paperback | Oktober 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De maan was nieuw. Ik zag de zwarte kade, de zwarte gebouwen aan de kade. Het regende nog steeds.God, waarom eindigt de wereld niet, dacht ik. Laat de zaak maar exploderen in een wolk van licht en vuur. We zullen allemaal samen sterven, een enorme tenhemelopneming. Of niet? Dan zijn we allemaal weg en is er niemand die ons mist.Het thema van Het meisje in de toren is verliefdheid. Mauritz gaat naar zijn middelbareschooltijd aan het Sint-Gregorius eind jaren zestig, begin jaren zeventig. Hij wordt geraakt door Heleen maar zij lijkt onbereikbaar. Zij is in de toren. Niemand van de andere leerlingen was in de toren. Waarom zij dan wel?Gerrit Sangers debuteerde eind vorige eeuw in De Gids met het verhaal Arrangement. Kort daarna verscheen de novelle Lydia Verleine. Na een stilte van twintig jaar verscheen Trance. Een novelle die schuurt en krast in de ziel maar geschreven moest worden. Het meisje in de toren is zijn eerste roman.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gerrit Sangers
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461532510
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De maan was nieuw. Ik zag de zwarte kade, de zwarte gebouwen aan de kade. Het regende nog steeds.
God, waarom eindigt de wereld niet, dacht ik. Laat
de zaak maar exploderen in een wolk van licht en vuur.
We zullen allemaal samen sterven, een enorme tenhemelopneming. Of niet? Dan zijn we allemaal weg en is er niemand die ons mist.

Het thema van Het meisje in de toren is verliefdheid. Mauritz gaat naar zijn middelbareschooltijd aan het Sint-Gregorius eind jaren zestig, begin jaren zeventig. Hij wordt geraakt door Heleen maar zij lijkt onbereikbaar. Zij is in de toren. Niemand van de andere leerlingen was in de toren. Waarom zij dan wel?

Gerrit Sangers debuteerde eind vorige eeuw in De Gids met het verhaal Arrangement. Kort daarna verscheen de novelle Lydia Verleine. Na een stilte van twintig jaar verscheen Trance. Een novelle die schuurt en krast in de ziel maar geschreven moest worden. Het meisje in de toren is zijn eerste roman.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gerrit Sangers
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461532510
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig