Het laatste schilderij van Sara de Vos (e-Book)

Prijs € 11,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Dominic Smith

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2016 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Amsterdam, 1631: Sara de Vos wordt als eerste vrouwelijke schilder toegelaten tot het Gilde van Sint Lucas, waar ook Rembrandt en Vermeer lid van zijn. Meer dan driehonderd jaar later is haar enige overgebleven werk een intrigerend landschap met een meisje in de sneeuw. New York, 1957: Eleanor Shipley, een Australische studente kunstgeschiedenis, krijgt van een dubieuze kunsthandelaar het verzoek een kopie van het schilderij te maken. De beslissing die ze neemt, heeft ingrijpende gevolgen voor de rest van haar leven. Sydney, 2000: Eleanor is universitair docent en conservator gespecialiseerd in vrouwelijke schilders uit de Gouden Eeuw. Ze organiseert een tentoonstelling en tot haar schrik worden zowel het echte schilderij als haar vervalsing ingestuurd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dominic Smith
Uitgever
Q
ISBN
9789021401744
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2016
Bestandsgrootte
1182491 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
287

Beschrijving

Amsterdam, 1631: Sara de Vos wordt als eerste vrouwelijke schilder toegelaten tot het Gilde van Sint Lucas, waar ook Rembrandt en Vermeer lid van zijn. Meer dan driehonderd jaar later is haar enige overgebleven werk een intrigerend landschap met een meisje in de sneeuw.
New York, 1957: Eleanor Shipley, een Australische studente kunstgeschiedenis, krijgt van een dubieuze kunsthandelaar het verzoek een kopie van het schilderij te maken. De beslissing die ze neemt, heeft ingrijpende gevolgen voor de rest van haar leven.
Sydney, 2000: Eleanor is universitair docent en conservator gespecialiseerd in vrouwelijke schilders uit de Gouden Eeuw. Ze organiseert een tentoonstelling en tot haar schrik worden zowel het echte schilderij als haar vervalsing ingestuurd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dominic Smith
Uitgever
Q
ISBN
9789021401744
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2016
Bestandsgrootte
1182491 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
287