Het jaar van de dood van Ricardo Reis (e-Book)

Prijs € 15,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

José Saramago

EPUB met Adobe DRM | November 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!
Let op: Betreft een e-Book met DRM beveiliging met aparte installatie instructie.

Beschrijving

In december 1935 keert de dichter-arts Ricardo Reis, een van de heteronieman van de grote Portugese dichter Fernando Pessoa, terug naar Lissabon omdat Pessoa enkele dagen eerder overleden is. Hij neemt zijn intrek in een hotel, waar hij verliefd wordt op het kamermeisje dat dezelfde naam draagt als de aanbeden vrouw uit zijn klassieke oden: Lydia. We volgen hem op zijn dooltochten door de stad en zijn getuige van zijn worsteling met de po e en met de tijdgeest, die bepaald wordt door de dictatuur van Salazar, de Spaanse burgeroorlog en Hitler-Duitsland. Het jaar van de dood van Ricardo Reis is een hommage aan Pessoa, maar tegelijkertijd een roman over een tijd waarin een waanzinnig geworden wereld haar eigen onder gang tegemoet raast.Saramagos boeken reopen Garc M uez in herinnering van wege hun epische pretenties, en met Primo Levi deelt hij het inzicht in de breekbaarheid van de door tegenspoed geplaagde mens. - The TimesJos aramago (Portugal, 1922) publiceerde een groot aantal romans, waaronder Het evangelie volgens Jezus Christus, Alle namen, De stad der blinden, De stad der zienden en Het verzuim van de dood. In 1998 ontving hij de Nobelprijs voor literatuur.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
José Saramago
Uitgever
Boekerij
ISBN
9789460920554
Formaat
EPUB met Adobe DRM
Publicatiedatum
November 2011
Bestandsgrootte
0 Kb
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In december 1935 keert de dichter-arts Ricardo Reis, een van de heteronieman van de grote Portugese dichter Fernando Pessoa, terug naar Lissabon omdat Pessoa enkele dagen eerder overleden is. Hij neemt zijn intrek in een hotel, waar hij verliefd wordt op het kamermeisje dat dezelfde naam draagt als de aanbeden vrouw uit zijn klassieke oden: Lydia. We volgen hem op zijn dooltochten door de stad en zijn getuige van zijn worsteling met de po e en met de tijdgeest, die bepaald wordt door de dictatuur van Salazar, de Spaanse burgeroorlog en Hitler-Duitsland. Het jaar van de dood van Ricardo Reis is een hommage aan Pessoa, maar tegelijkertijd een roman over een tijd waarin een waanzinnig geworden wereld haar eigen onder gang tegemoet raast.
Saramagos boeken reopen Garc M uez in herinnering van wege hun epische pretenties, en met Primo Levi deelt hij het inzicht in de breekbaarheid van de door tegenspoed geplaagde mens. - The Times
Jos aramago (Portugal, 1922) publiceerde een groot aantal romans, waaronder Het evangelie volgens Jezus Christus, Alle namen, De stad der blinden, De stad der zienden en Het verzuim van de dood. In 1998 ontving hij de Nobelprijs voor literatuur.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
José Saramago
Uitgever
Boekerij
ISBN
9789460920554
Formaat
EPUB met Adobe DRM
Publicatiedatum
November 2011
Bestandsgrootte
0 Kb
Taal
Nederlandstalig