Het feest van list en bedrog (e-Book)

een sinistere geschiedenis van de wielersport

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Herman Chevrolet

EPUB met digitaal watermerk | Juli 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Waarom won Federico Bahamontes nooit de Ronde van Spanje? Waarom was Jan Janssen de Tourwinnaar van 1968 en niet André Poppe? Waarom won Johan Demuynck de Giro van 1978 en niet die van 1976? Kan men een wielerklassieker verkopen en dus ook kopen? Wielrennen is een complexe sport, waarin intelligentie, kennis van de tegenstander, sluwheid, durf, acteertalent en het doelbewust willen bedriegen van anderen evenzeer meespelen als fysieke mogelijkheden of conditie. Het is dus niet zo dat de beste altijd wint. Gelukkig maar, anders werd de wielersport gedegradeerd tot een eenvoudige discipline. Doodsimpel, maar niet altijd even spannend. Herman Chevrolet kwam tot een verrassende ontdekking: wielrennen heeft grotendeels dezelfde structuur als eeuwenouden mythen en verhalen uit de klassieke Oudheid. Wat verklaart waarom ondanks alle schandalen de wielersport voor velen fascinerend blijft om naar te kijken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Herman Chevrolet
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029577526
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2011
Bestandsgrootte
906074 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Waarom won Federico Bahamontes nooit de Ronde van Spanje? Waarom was Jan Janssen de Tourwinnaar van 1968 en niet André Poppe? Waarom won Johan Demuynck de Giro van 1978 en niet die van 1976? Kan men een wielerklassieker verkopen en dus ook kopen?
Wielrennen is een complexe sport, waarin intelligentie, kennis van de tegenstander, sluwheid, durf, acteertalent en het doelbewust willen bedriegen van anderen evenzeer meespelen als fysieke mogelijkheden of conditie. Het is dus niet zo dat de beste altijd wint. Gelukkig maar, anders werd de wielersport gedegradeerd tot een eenvoudige discipline. Doodsimpel, maar niet altijd even spannend.
Herman Chevrolet kwam tot een verrassende ontdekking: wielrennen heeft grotendeels dezelfde structuur als eeuwenouden mythen en verhalen uit de klassieke Oudheid. Wat verklaart waarom ondanks alle schandalen de wielersport voor velen fascinerend blijft om naar te kijken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Herman Chevrolet
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029577526
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2011
Bestandsgrootte
906074 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig