Het F-boek

feminisme van nu in woord en beeld

Prijs € 21,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Anja Meulenbelt, Renée Römkens

Paperback | Maart 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Uniek tijdsdocument over de huidige staat van het feminisme in Nederland. Met bijdragen van o.a. Sunny Bergman, Hedy d’Ancona, Asha ten Broeke, Kees Flinterman, Gloria Wekker, Kristien Hemmerechts, Paul Mepschen, Maaike Meijer en Simone van Saarloos. Feminisme. Wat bedoelen we ermee en wat kunnen we ermee? Dit boek steekt een thermometer in de samenleving om te zien hoe de stand van zaken is. Wat is er al bevochten en bereikt? Zijn er zaken die nog beter moeten? Dekt het woord ‘feminisme’ eigenlijk nog wel de lading?  Ruim vijftig auteurs, vrouwen en mannen, geven hun visie en tonen de veelstemmigheid en veelkleurigheid van het feminisme: van de jongste generatie tot de eerste generatie feministen. De auteurs komen uit alle verschillende hoeken van de samenleving: kunstenaars, academici, wetenschappers, journalisten, activisten, et cetera. Elk facet van het feminisme wordt belicht, van lustpil tot de vraag of islam en feminisme te verenigen zijn.  Een prikkelend boek voor vrouwen én mannen.   Renée Römkens is directeur van Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Anja Meulenbelt is schrijfster; ze heeft meer dan veertig titels op haar naam staan.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anja Meulenbelt, Renée Römkens
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000345021
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Uniek tijdsdocument over de huidige staat van het feminisme in Nederland.

Met bijdragen van o.a. Sunny Bergman, Hedy d’Ancona, Asha ten Broeke, Kees Flinterman, Gloria Wekker, Kristien Hemmerechts, Paul Mepschen, Maaike Meijer en Simone van Saarloos.

Feminisme. Wat bedoelen we ermee en wat kunnen we ermee? Dit boek steekt een thermometer in de samenleving om te zien hoe de stand van zaken is. Wat is er al bevochten en bereikt? Zijn er zaken die nog beter moeten? Dekt het woord ‘feminisme’ eigenlijk nog wel de lading? 

Ruim vijftig auteurs, vrouwen en mannen, geven hun visie en tonen de veelstemmigheid en veelkleurigheid van het feminisme: van de jongste generatie tot de eerste generatie feministen. De auteurs komen uit alle verschillende hoeken van de samenleving: kunstenaars, academici, wetenschappers, journalisten, activisten, et cetera. Elk facet van het feminisme wordt belicht, van lustpil tot de vraag of islam en feminisme te verenigen zijn. 

Een prikkelend boek voor vrouwen én mannen.

 

Renée Römkens is directeur van Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Anja Meulenbelt is schrijfster; ze heeft meer dan veertig titels op haar naam staan.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anja Meulenbelt, Renée Römkens
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000345021
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320