Het duivelse lot (e-Book)

Prijs € 6,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Michael Ennis

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het Italië van de renaissance is een plek waar politiek en moord hand in hand gaan. De beruchte Borgiapaus Alexander VI verplicht in 1502 de courtisane Damiata om uit te zoeken wie zijn onwettige zoon heeft omgebracht. Damiata ontmoet een obscure Florentijnse diplomaat, Niccolò Machiavelli, en een excentrieke ingenieur, Leonardo da Vinci. De jacht op de moordenaar verandert in een dodelijk schimmenspel. Terwijl de ene na de andere vreselijk verminkte jonge vrouw wordt gevonden, besluiten Machiavelli en Da Vinci hun geniale krachten te bundelen en Damiata te helpen. Ze reizen door Italië en verdwalen in een labyrint van bijgeloof, leugens en erotische obsessie. Om de moordenaar te vinden en zelf te overleven, moeten ze een waarheid ontdekken die de loop van de westerse geschiedenis zal veranderen: het geheim dat verborgen zit in De heerser, het beroemdste boek van Niccolò Machiavelli. De Amerikaanse schrijver Michael Ennis gaf kunstgeschiedenis aan de University of Texas, was een Rockefeller Foundation Fellow en werkte als onafhankelijk curator. Hij heeft twee historische romans geschreven, The Duchess of Milan (1989) en Byzantium (1992). Aan Het duivelse lot heeft hij jaren gewerkt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Michael Ennis
Uitgever
De Bezige Bij Antwerpen
ISBN
9789460421976
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2012
Bestandsgrootte
1839293 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
427

Beschrijving

Het Italië van de renaissance is een plek waar politiek en moord hand in hand gaan. De beruchte Borgiapaus Alexander VI verplicht in 1502 de courtisane Damiata om uit te zoeken wie zijn onwettige zoon heeft omgebracht. Damiata ontmoet een obscure Florentijnse diplomaat, Niccolò Machiavelli, en een excentrieke ingenieur, Leonardo da Vinci. De jacht op de moordenaar verandert in een dodelijk schimmenspel. Terwijl de ene na de andere vreselijk verminkte jonge vrouw wordt gevonden, besluiten Machiavelli en Da Vinci hun geniale krachten te bundelen en Damiata te helpen. Ze reizen door Italië en verdwalen in een labyrint van bijgeloof, leugens en erotische obsessie. Om de moordenaar te vinden en zelf te overleven, moeten ze een waarheid ontdekken die de loop van de westerse geschiedenis zal veranderen: het geheim dat verborgen zit in De heerser, het beroemdste boek van Niccolò Machiavelli.

De Amerikaanse schrijver Michael Ennis gaf kunstgeschiedenis aan de University of Texas, was een Rockefeller Foundation Fellow en werkte als onafhankelijk curator. Hij heeft twee historische romans geschreven, The Duchess of Milan (1989) en Byzantium (1992). Aan Het duivelse lot heeft hij jaren gewerkt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Michael Ennis
Uitgever
De Bezige Bij Antwerpen
ISBN
9789460421976
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2012
Bestandsgrootte
1839293 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
427