Het besluit van Mai (e-Book)

Prijs € 4,49
Download direct dit e-Book

Anil Ramdas

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Om vier uur 's nachts staat een hindoestaanse vrouw voor de deur van een feesthal in Rotterdam. Binnen danst haar achttienjarige dochter de erotische bubbling. De moeder schaamt zich, omdat hindoestaanse meisjes hun zinnelijkheid niet zo horen prijs te geven en de dochter schaamt zich, omdat haar moeder een 'mai' is, een ouderwetse hindoe-vrouw die niet met haar tijd mee gaat en op het feest verschijnt in een Indiase salwaar. In Het besluit van Mai kijkt de moeder terug op haar leven en op de lange weg naar vrijheid: ze verliet het huis van haar schoonfamilie op het platteland om met haar man een zelfstandig leven in de stad te beginnen. Vervolgens verliet ze Paramaribo, en tenslotte ook haar echtgenoot, om voor een keer alleen aan zichzelf en haar dochter te kunnen denken. In de ogen van de hindoestanen is Mai een slechte vrouw, omdat ze meer uit het leven heeft willen halen dan er voor haar in zat. Op haar beurt verwijt Mai haar dochter hetzelfde.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anil Ramdas
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023470984
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2017
Bestandsgrootte
761419 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
44

Beschrijving

Om vier uur 's nachts staat een hindoestaanse vrouw voor de deur van een feesthal in Rotterdam. Binnen danst haar achttienjarige dochter de erotische bubbling. De moeder schaamt zich, omdat hindoestaanse meisjes hun zinnelijkheid niet zo horen prijs te geven en de dochter schaamt zich, omdat haar moeder een 'mai' is, een ouderwetse hindoe-vrouw die niet met haar tijd mee gaat en op het feest verschijnt in een Indiase salwaar.
In Het besluit van Mai kijkt de moeder terug op haar leven en op de lange weg naar vrijheid: ze verliet het huis van haar schoonfamilie op het platteland om met haar man een zelfstandig leven in de stad te beginnen. Vervolgens verliet ze Paramaribo, en tenslotte ook haar echtgenoot, om voor een keer alleen aan zichzelf en haar dochter te kunnen denken. In de ogen van de hindoestanen is Mai een slechte vrouw, omdat ze meer uit het leven heeft willen halen dan er voor haar in zat. Op haar beurt verwijt Mai haar dochter hetzelfde.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anil Ramdas
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023470984
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2017
Bestandsgrootte
761419 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
44