Het beest uit de zee (e-Book)

de ondergang van de Oostindie vaarder Batavia

Prijs € 4,99
Download direct dit e-Book

Johan Fabricius

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De ondergang van de Oostindiëvaarder 'Batavia' In de nacht van Paaszondag op Paasmaandag van 1629 liep de Oostindiëvaarder 'Batavia" te pletter op de rotsen van de eilandengroep Los Albrolhos. De schipbreukelingen - ruim 300 koppen - redden zich zo goed mogelijk op een paar kleine koraal-banken. Uit hun midden rees een ware duivel: Jeronimus Cornelisz die een bende muiters om zich heen verzamelde met wie hij een bloedige terreur uitoefende over zijn medeslachtoffers. Er werd op zo grote schaal gemoord dat het reddende schip nog slechts zo'n honderd overlevenden aan boord kon nemen. De 'Batavia' wordt weer tot leven gebracht. In Lelystad is men druk bezig met het herbouwen van dit VOC-schip opdat het met Sail Amsterdam 1990 gereed is. En het schip zal ook de hoofdrol spelen in een film over zijn avontuurlijke reis.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Johan Fabricius
Uitgever
Leopold
ISBN
9789025863548
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2013
Bestandsgrootte
955245 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
141

Beschrijving

De ondergang van de Oostindiëvaarder 'Batavia'
In de nacht van Paaszondag op Paasmaandag van 1629 liep de Oostindiëvaarder 'Batavia" te pletter op de rotsen van de eilandengroep Los Albrolhos.
De schipbreukelingen - ruim 300 koppen - redden zich zo goed mogelijk op een paar kleine koraal-banken. Uit hun midden rees een ware duivel: Jeronimus Cornelisz die een bende muiters om zich heen verzamelde met wie hij een bloedige terreur uitoefende over zijn medeslachtoffers. Er werd op zo grote schaal gemoord dat het reddende schip nog slechts zo'n honderd overlevenden aan boord kon nemen.
De 'Batavia' wordt weer tot leven gebracht. In Lelystad is men druk bezig met het herbouwen van dit VOC-schip opdat het met Sail Amsterdam 1990 gereed is. En het schip zal ook de hoofdrol spelen in een film over zijn avontuurlijke reis.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Johan Fabricius
Uitgever
Leopold
ISBN
9789025863548
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2013
Bestandsgrootte
955245 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
141