Het alternatief voor de zorg

humaniteit boven bureaucratie

Prijs € 25,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het alternatief voor de zorg verschijnt in de succesvolle serie Beroepseer. Het boek toont niet alleen aan wat er allemaal mis is in de huidige zorg, maar laat ook zien hoe het wel moet. Van voorloper Het alternatief, weg met de afrekencultuur in het onderwijs! (2013) is inmiddels een derde druk verschenen.Het alternatief voor de zorg bekritiseert de afrekencultuur in de zorg. Zorgprofessionals worden steeds meer gezien als uitvoerders van het beleid van de verzekeraars. Dit gaat ten koste van hun relatie met de patiënt en van professionele waarden. Alles wat van waarde is, lijkt tegenwoordig in geld te moeten worden uitgedrukt. De auteurs verzetten zich tegen deze ontwikkeling. Daarnaast bieden zij een alternatief. De zorg krijgen we weer op de rails als de zorgprofessional gezien wordt als degene bij wie het eigenaarschap van de kwaliteit in de zorg ligt. Het alternatief voor de zorg biedt vele praktijkvoorbeelden van hoe het anders kan. Het knechten van zorgprofessionals is niet noodzakelijk om betere en goedkopere zorg te krijgen.Jos de Blok is oprichter en directeur van thuiszorgorganisatie Buurtzorg. Hij ontving in 2014 de Albert Medal, een hoge Britse onderscheiding voor het leveren van een belangrijke bijdrage aan de samenleving. Herman Suichies is huisarts en bestuurslid van de Vereniging van Praktijkhoudende Huisartsen. Lewi Vogelpoel is radioloog in Purmerend en lid van het comité Vrije artsenkeuze.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij Boom
ISBN
9789089536365
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
244

Beschrijving

Het alternatief voor de zorg verschijnt in de succesvolle serie Beroepseer. Het boek toont niet alleen aan wat er allemaal mis is in de huidige zorg, maar laat ook zien hoe het wel moet. Van voorloper Het alternatief, weg met de afrekencultuur in het onderwijs! (2013) is inmiddels een derde druk verschenen.

Het alternatief voor de zorg bekritiseert de afrekencultuur in de zorg. Zorgprofessionals worden steeds meer gezien als uitvoerders van het beleid van de verzekeraars. Dit gaat ten koste van hun relatie met de patiënt en van professionele waarden. Alles wat van waarde is, lijkt tegenwoordig in geld te moeten worden uitgedrukt. De auteurs verzetten zich tegen deze ontwikkeling. Daarnaast bieden zij een alternatief. De zorg krijgen we weer op de rails als de zorgprofessional gezien wordt als degene bij wie het eigenaarschap van de kwaliteit in de zorg ligt. Het alternatief voor de zorg biedt vele praktijkvoorbeelden van hoe het anders kan. Het knechten van zorgprofessionals is niet noodzakelijk om betere en goedkopere zorg te krijgen.

Jos de Blok is oprichter en directeur van thuiszorgorganisatie Buurtzorg. Hij ontving in 2014 de Albert Medal, een hoge Britse onderscheiding voor het leveren van een belangrijke bijdrage aan de samenleving. Herman Suichies is huisarts en bestuurslid van de Vereniging van Praktijkhoudende Huisartsen. Lewi Vogelpoel is radioloog in Purmerend en lid van het comité Vrije artsenkeuze.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij Boom
ISBN
9789089536365
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
244