Herman Bianchi en zijn levenslange strijd voor gerechtigheid (e-Book)

Prijs € 14,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Kees Sluys

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een leven lang vecht Herman Bianchi (90), oud-criminoloog aan de Vrije Universiteit, tegen het onheil van opsluiting. Gevangenisstraf gaat naar zijn idee op geen enkele wijze misdaad tegen en is daarmee niets anders dan het bestrijden van kwaad met kwaad. Zijn opvattingen baseert hij voor een belangrijk deel op zijn eigen ervaringen in het concentratiekamp Amersfoort in 1944. Van spraakmakende criminologen als Willem Nagel, Wouter Buikhuisen, Jac. van Weringh en C.I. Dessaur (alias Andreas Burnier) was Bianchi de meest radicale. Hij pleitte voor afschaffing van het strafrecht en gevangenis, en brak een lans voor een dialoog tussen dader en slachtoffer. De kritiek op zijn denkbeelden was heftig, maar zie daar: het herstelrecht begint langzaamaan door te dringen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kees Sluys
Uitgever
Bas Lubberhuizen
ISBN
9789059374362
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2016
Bestandsgrootte
5483634 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
269

Beschrijving

Een leven lang vecht Herman Bianchi (90), oud-criminoloog aan de Vrije Universiteit, tegen het onheil van opsluiting. Gevangenisstraf gaat naar zijn idee op geen enkele wijze misdaad tegen en is daarmee niets anders dan het bestrijden van kwaad met kwaad. Zijn opvattingen baseert hij voor een belangrijk deel op zijn eigen ervaringen in het concentratiekamp Amersfoort in 1944.
Van spraakmakende criminologen als Willem Nagel, Wouter Buikhuisen, Jac. van Weringh en C.I. Dessaur (alias Andreas Burnier) was Bianchi de meest radicale. Hij pleitte voor afschaffing van het strafrecht en gevangenis, en brak een lans voor een dialoog tussen dader en slachtoffer. De kritiek op zijn denkbeelden was heftig, maar zie daar: het herstelrecht begint langzaamaan door te dringen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kees Sluys
Uitgever
Bas Lubberhuizen
ISBN
9789059374362
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2016
Bestandsgrootte
5483634 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
269