Hannahs waarneming

Prijs € 19,95

Zal niet verschijnen

Ook beschikbaar als:

Amy Brill

Paperback | Januari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hannahs waarneming is een prachtige en meeslepende roman over een verboden liefde tussen een blanke vrouw en een zwarte man. Maar het is vooral een roman over een sterke vrouw die staat voor de keuzes die ze in het leven maakt.Hannah is een 24-jarige quakervrouw die werkt in een bibliotheek op Nantucket Island, een klein eilandje aan de kust van New England. Tegen de traditie in heeft ze geen ambitie om te trouwen en kinderen te krijgen. Wel wil ze heel graag de Deense internationale prijs voor de ontdekking van een nieuwe komeet winnen. Wanneer ze niet in de bibliotheek werkt assisteert Hannah haar vader, een befaamd horlogemaker die ook meetinstrumenten voor schepen verkoopt en repareert. In haar vaders werkplaats ontmoet ze de zwarte matroos Isaac wiens chronometer gerepareerd moet worden. Ze blijken een passie voor astronomie te delen en worden bevriend. Maar hun omgeving bekijkt de vriendschap met argusogen en zo wordt Isaac de katalysator die ervoor zorgt dat de conservatieve gemeenschap van Nantucket Hannahs deugdzaamheid onder de loep neemt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Amy Brill
Uitgever
Artemis
ISBN
9789047202578
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Hannahs waarneming is een prachtige en meeslepende roman over een verboden liefde tussen een blanke vrouw en een zwarte man. Maar het is vooral een roman over een sterke vrouw die staat voor de keuzes die ze in het leven maakt.

Hannah is een 24-jarige quakervrouw die werkt in een bibliotheek op Nantucket Island, een klein eilandje aan de kust van New England. Tegen de traditie in heeft ze geen ambitie om te trouwen en kinderen te krijgen. Wel wil ze heel graag de Deense internationale prijs voor de ontdekking van een nieuwe komeet winnen.
Wanneer ze niet in de bibliotheek werkt assisteert Hannah haar vader, een befaamd horlogemaker die ook meetinstrumenten voor schepen verkoopt en repareert. In haar vaders werkplaats ontmoet ze de zwarte matroos Isaac wiens chronometer gerepareerd moet worden. Ze blijken een passie voor astronomie te delen en worden bevriend. Maar hun omgeving bekijkt de vriendschap met argusogen en zo wordt Isaac de katalysator die ervoor zorgt dat de conservatieve gemeenschap van Nantucket Hannahs deugdzaamheid onder de loep neemt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Amy Brill
Uitgever
Artemis
ISBN
9789047202578
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig