Handelingsgericht werken in passend onderwijs

achtergronden aanpak en hulpmiddelen

Prijs € 29,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Erik van Meersbergen, Peter de Vries

Paperback | April 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

[Boek inclusief cd-rom.] Handelingsgericht werken en passend onderwijs sluiten goed op elkaar aan: bij het centraal stellen van kansen, mogelijkheden en onderwijsbehoeften van leerlingen, het actief betrekken van ouders en het constructief samenwerken met externen. Maar vooral ook bij het streven naar onderwijskwaliteit en concrete opbrengsten, waarbij professionele leraren de hoofdrol vervullen. Dit boek onderscheidt zich van andere publicaties door de focus te leggen bij de onderlinge verbindingen tussen passend onderwijs en handelingsgericht werken. Daarbij worden talrijke voorbeelden gegeven die rechtstreeks uit de praktijk komen. Bovendien bevat het boek een cd-rom met 35 instrumenten (formats, formulieren, werkbladen, aandachtspunten, kijkwijzers) die in het basisonderwijs zijn beproefd en direct kunnen worden ingezet. Erik van Meersbergen is lerarenopleider/domeincoördinator bij Fontys hogescholen OSO, lid van de redactieraad van het Tijdschrift voor orthopedagogiek en maakt deel uit van de Beroepenveldcommissie HBO Toegepaste psychologie van LOI. Peter de Vries is lerarenopleider en schoolbegeleider bij Hogeschool Utrecht en ruim 25 jaar actief als orthopedagoog bij de Stichting Leerlingzorg Almere. Van zijn hand verschenen diverse boeken, waaronder Instrumenten voor interne begeleiders, deel 1 en deel 2.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Erik van Meersbergen, Peter de Vries
Uitgever
Perspectief Uitgevers
ISBN
9789491269073
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

[Boek inclusief cd-rom.] Handelingsgericht werken en passend onderwijs sluiten goed op elkaar aan: bij het centraal stellen van kansen, mogelijkheden en onderwijsbehoeften van leerlingen, het actief betrekken van ouders en het constructief samenwerken met externen. Maar vooral ook bij het streven naar onderwijskwaliteit en concrete opbrengsten, waarbij professionele leraren de hoofdrol vervullen.
Dit boek onderscheidt zich van andere publicaties door de focus te leggen bij de onderlinge verbindingen tussen passend onderwijs en handelingsgericht werken. Daarbij worden talrijke voorbeelden gegeven die rechtstreeks uit de praktijk komen. Bovendien bevat het boek een cd-rom met 35 instrumenten (formats, formulieren, werkbladen, aandachtspunten, kijkwijzers) die in het basisonderwijs zijn beproefd en direct kunnen worden ingezet.
Erik van Meersbergen is lerarenopleider/domeincoördinator bij Fontys hogescholen OSO, lid van de redactieraad van het Tijdschrift voor orthopedagogiek en maakt deel uit van de Beroepenveldcommissie HBO Toegepaste psychologie van LOI.
Peter de Vries is lerarenopleider en schoolbegeleider bij Hogeschool Utrecht en ruim 25 jaar actief als orthopedagoog bij de Stichting Leerlingzorg Almere. Van zijn hand verschenen diverse boeken, waaronder Instrumenten voor interne begeleiders, deel 1 en deel 2.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Erik van Meersbergen, Peter de Vries
Uitgever
Perspectief Uitgevers
ISBN
9789491269073
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig