Handboek voor wereldburgers

leef je leven in vrijheid; stap uit het systeem

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Esther Jacobs

Paperback | September 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Als ik een parkeerboete krijg, weten de autoriteiten niet waar ze die heen moeten sturen..." The world is our playground. Wonen en werken op de mooiste plekken van de wereld. Deze tijd biedt onbegrensde mogelijkheden. Helaas hebben we nog wel te maken met oude regels, wetten en systemen. Hoe vind je hierin je eigen weg? Ook jij kunt leven en genieten in vrijheid; of je nu jong of oud bent, arm of rijk. De kunst is om verder te kijken dan wat in je omgeving gebruikelijk is en je niet te laten beperken door ouderwetse systemen, regeltjes en aannames. In dit boek vind je praktische tips over lifestyle, werk, belastingen en verzekeringen. Ook delen wereldburgers, waaronder Jacob Gelt Dekker, hun ervaringen. Een avontuurlijk leesboek, met veel praktische informatie voor vrije denkers, 'wannabe' wereldburgers, digital nomads, beleidsmakers en anderen die zich verbazen over regels die een doel op zich worden in plaats van een middel.Stel, je hebt een eigen huis en een bedrijf. Je organiseert workshops over de hele wereld en geeft lezingen over je vrije leventje. Dan, op een dag besluit de gemeente dat je niet vaak genoeg in je eigen (koop)huis slaapt en schrijft je uit. Ineens ben je een 'zwerver' zonder officiƫle woon- of verblijfplaats, kan je je paspoort niet verlengen en wordt je bedrijf uitgeschreven uit de Kamer van Koophandel...Het overkwam Esther Jacobs (1970), bekend als 'No Excuses Lady'. Tien jaar geleden werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor haar inzamelactie Coins for Care (16 miljoen voor goede doelen). Nu wordt ze door diezelfde Burgermeester op straat gezet. In eerste instantie verzet ze zich met hand en tand tegen 'het systeem'. Het duurt even voordat ze het knopje omzet en de situatie als kans aangrijpt. Een paar maanden later is ze een gelukkige 'wereldburger', niet meer belast met administratie, reizend van zonnig eiland naar eiland. "U bent een pionier, waar onze huidige regelgeving nog niet op is afgestemd..." Gemeente Amstelveen

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Esther Jacobs
Uitgever
Brug, Uitgeverij Van
ISBN
9789065234322
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

"Als ik een parkeerboete krijg, weten de autoriteiten niet waar ze die heen moeten sturen..."

The world is our playground. Wonen en werken op de mooiste plekken van de wereld. Deze tijd biedt onbegrensde mogelijkheden. Helaas hebben we nog wel te maken met oude regels, wetten en systemen. Hoe vind je hierin je eigen weg?

Ook jij kunt leven en genieten in vrijheid; of je nu jong of oud bent, arm of rijk. De kunst is om verder te kijken dan wat in je omgeving gebruikelijk is en je niet te laten beperken door ouderwetse systemen, regeltjes en aannames.

In dit boek vind je praktische tips over lifestyle, werk, belastingen en verzekeringen. Ook delen wereldburgers, waaronder Jacob Gelt Dekker, hun ervaringen. Een avontuurlijk leesboek, met veel praktische informatie voor vrije denkers, 'wannabe' wereldburgers, digital nomads, beleidsmakers en anderen die zich verbazen over regels die een doel op zich worden in plaats van een middel.

Stel, je hebt een eigen huis en een bedrijf. Je organiseert workshops over de hele wereld en geeft lezingen over je vrije leventje. Dan, op een dag besluit de gemeente dat je niet vaak genoeg in je eigen (koop)huis slaapt en schrijft je uit. Ineens ben je een 'zwerver' zonder officiƫle woon- of verblijfplaats, kan je je paspoort niet verlengen en wordt je bedrijf uitgeschreven uit de Kamer van Koophandel...

Het overkwam Esther Jacobs (1970), bekend als 'No Excuses Lady'. Tien jaar geleden werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor haar inzamelactie Coins for Care (16 miljoen voor goede doelen). Nu wordt ze door diezelfde Burgermeester op straat gezet. In eerste instantie verzet ze zich met hand en tand tegen 'het systeem'. Het duurt even voordat ze het knopje omzet en de situatie als kans aangrijpt. Een paar maanden later is ze een gelukkige 'wereldburger', niet meer belast met administratie, reizend van zonnig eiland naar eiland.

"U bent een pionier, waar onze huidige regelgeving nog niet op is afgestemd..." Gemeente Amstelveen

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Esther Jacobs
Uitgever
Brug, Uitgeverij Van
ISBN
9789065234322
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320