Handboek onderhandelen

psychologische en economische tactieken om elke situatie naar je hand te zetten

Prijs € 24,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Margaret A. Neale, Thomas Z. Lys

Paperback | September 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat is een goed moment voor een eerste bod? Hoe weet je wanneer je kunt onderhandelen? En wat kun je allemaal aflezen uit een tegenbod? Onderhandelen kan lastig zijn, we gaan het soms zelfs liever uit de weg. Ondertussen onderhandelen we onbewust voortdurend: bij het kiezen van een bioscoopfilm, tijdens een vergadering met collega's of in een gesprek met onze kinderen. We hebben allemaal meer ervaring met onderhandelen dan we denken, en al gebeurt dat grotendeels intuitief, het is een vaardigheid die je kunt perfectioneren en waar je veel aan kunt hebben.In het Handboek Onderhandelen worden voor het eerst inzichten uit de economie en psychologie op structurele wijze gecombineerd. Neale & Lys laten zien dat de rationele kant van de onderhandeling (je wilt zo veel mogelijk salaris) en de psychologische kant (je wilt geen gezichtsverlies lijden) onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vanuit dit perspectief laten ze zien dat je je dagelijks in veel meer situaties bevindt waarin je kunt onderhandelen dan je aanvankelijk dacht. Aan de hand van talloze praktijkvoorbeelden en gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, geven de auteurs je de beste trucs, die ervoor zullen zorgen dat je (nog vaker) je zin krijgt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Margaret A. Neale, Thomas Z. Lys
Uitgever
Maven Publishing
ISBN
9789491845567
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
368

Beschrijving

Wat is een goed moment voor een eerste bod? Hoe weet je wanneer je kunt onderhandelen? En wat kun je allemaal aflezen uit een tegenbod? Onderhandelen kan lastig zijn, we gaan het soms zelfs liever uit de weg. Ondertussen onderhandelen we onbewust voortdurend: bij het kiezen van een bioscoopfilm, tijdens een vergadering met collega's of in een gesprek met onze kinderen. We hebben allemaal meer ervaring met onderhandelen dan we denken, en al gebeurt dat grotendeels intuitief, het is een vaardigheid die je kunt perfectioneren en waar je veel aan kunt hebben.

In het Handboek Onderhandelen worden voor het eerst inzichten uit de economie en psychologie op structurele wijze gecombineerd. Neale & Lys laten zien dat de rationele kant van de onderhandeling (je wilt zo veel mogelijk salaris) en de psychologische kant (je wilt geen gezichtsverlies lijden) onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vanuit dit perspectief laten ze zien dat je je dagelijks in veel meer situaties bevindt waarin je kunt onderhandelen dan je aanvankelijk dacht. Aan de hand van talloze praktijkvoorbeelden en gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, geven de auteurs je de beste trucs, die ervoor zullen zorgen dat je (nog vaker) je zin krijgt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Margaret A. Neale, Thomas Z. Lys
Uitgever
Maven Publishing
ISBN
9789491845567
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
368