Guernica

een zoon, een vader, een reis

Prijs € 5,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jo van Damme

Hardback | Januari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een zoon, in een Spaanse luchthaven. Zijn schoenen kwijtgespeeld bij de controle. Vrije wereld? Mijn voeten! Hij vertelt over zijn dolle reis naar Spanje, in een mobilhome, met zijn vader. Die is de tachtig voorbij, verloor zijn vrouw maar leerde via internet zijn nieuwe Bosnische liefde kennen. Nu wil hij wel eens de wereldberoemde Guernica in Madrid zien. De trip voert langs oorlogsgeschiedenissen en hervonden vredes tussen generaties. Een ontroerend portret van een vader en een zoon, en hoe een kans van 1 op 1 miljoen een mensenleven bepaalt. Twee kankeraars vinden kleur in een zwart-wit schilderij. Jo Van Damme (1959) herwerkte zijn veelgeprezen theatermonoloog voor Bob De Moor tot deze novelle, weldadig voorzien van zijn typische schalkse humor. Ook tedere momenten krijgen hun plek. *Schitterend. De jackpot gewonnen. - Cobra.be *Het beste wat Van Damme ooit geschreven heeft. Een meesterwerk. - Knack Focus

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jo van Damme
Uitgever
Vrijdag, Uitgeverij
ISBN
9789460011856
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Een zoon, in een Spaanse luchthaven. Zijn schoenen kwijtgespeeld bij de controle. Vrije wereld? Mijn voeten!
Hij vertelt over zijn dolle reis naar Spanje, in een mobilhome, met zijn vader. Die is de tachtig voorbij, verloor zijn vrouw maar leerde via internet zijn nieuwe Bosnische liefde kennen. Nu wil hij wel eens de wereldberoemde Guernica in Madrid zien. De trip voert langs oorlogsgeschiedenissen en hervonden vredes tussen generaties. Een ontroerend portret van een vader en een zoon, en hoe een kans van 1 op 1 miljoen een mensenleven bepaalt. Twee kankeraars vinden kleur in een zwart-wit schilderij.
Jo Van Damme (1959) herwerkte zijn veelgeprezen theatermonoloog voor Bob De Moor tot deze novelle, weldadig voorzien van zijn typische schalkse humor. Ook tedere momenten krijgen hun plek.

*Schitterend. De jackpot gewonnen. - Cobra.be
*Het beste wat Van Damme ooit geschreven heeft. Een meesterwerk. - Knack Focus

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jo van Damme
Uitgever
Vrijdag, Uitgeverij
ISBN
9789460011856
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig