Grazen boven het kunstgras (e-Book)

Het falen van het Nederlandse kunstbeleid

Prijs € 14,99
Download direct dit e-Book

Melle Daamen

EPUB | Oktober 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het Nederlandse cultuurbeleid verkeert in de politieke luwte. Daardoor kan iedereen maar wat roepen over het nut en de resultaten van kunstbeleid en subsidies. Getoetst wordt het toch niet. Intussen neemt het draagvlak voor traditionele kunsten almaar af en neemt de belangstelling voor online digitale kunsten almaar toe. Kunst vindt amper aansluiting bij jongeren van diverse komaf. Digitalisering, corona en vergrijzing eisen hun tol, met name bij de podiumkunsten. Het publiek ziet intussen door de bomen het bos niet meer en weet zich geen raad met het enorme aanbod. In de kunstwereld zelf steekt men liefst de kop in het zand en blijft een publiek debat uit. Het cultuurbeleid is steeds meer een technocratisch systeem geworden. Als de cijfertjes maar kloppen en de subsidieaanvragen en ellenlange jaarverslagen maar op tijd worden ingediend. Melle Daamen analyseert op scherpe en tegendraadse wijze het Nederlandse kunstbeleid van de laatste dertig jaar.Melle Daamen (Heumen, 1959) was op zijn negentiende al bestuurssecretaris van de VPRO. Hij was de eerste directeur van de toen net opgerichte Mondriaan Stichting, en later directeur van de Stadsschouwburg Amsterdam en Theater Rotterdam en kroonlid van de Raad voor Cultuur. Tegenwoordig is hij consultant en entrepreneur in de culturele sector.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Melle Daamen
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044651683
Formaat
EPUB
Publicatiedatum
Oktober 2022
Bestandsgrootte
219053 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
133

Beschrijving

Het Nederlandse cultuurbeleid verkeert in de politieke luwte. Daardoor kan iedereen maar wat roepen over het nut en de resultaten van kunstbeleid en subsidies. Getoetst wordt het toch niet.
Intussen neemt het draagvlak voor traditionele kunsten almaar af en neemt de belangstelling voor online digitale kunsten almaar toe. Kunst vindt amper aansluiting bij jongeren van diverse komaf. Digitalisering, corona en vergrijzing eisen hun tol, met name bij de podiumkunsten. Het publiek ziet intussen door de bomen het bos niet meer en weet zich geen raad met het enorme aanbod. In de kunstwereld zelf steekt men liefst de kop in het zand en blijft een publiek debat uit. Het cultuurbeleid is steeds meer een technocratisch systeem geworden. Als de cijfertjes maar kloppen en de subsidieaanvragen en ellenlange jaarverslagen maar op tijd worden ingediend.
Melle Daamen analyseert op scherpe en tegendraadse wijze het Nederlandse kunstbeleid van de laatste dertig jaar.
Melle Daamen (Heumen, 1959) was op zijn negentiende al bestuurssecretaris van de VPRO. Hij was de eerste directeur van de toen net opgerichte Mondriaan Stichting, en later directeur van de Stadsschouwburg Amsterdam en Theater Rotterdam en kroonlid van de Raad voor Cultuur. Tegenwoordig is hij consultant en entrepreneur in de culturele sector.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Melle Daamen
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044651683
Formaat
EPUB
Publicatiedatum
Oktober 2022
Bestandsgrootte
219053 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
133