Golden boys (e-Book)

de meedogenloze jacht op het nieuwe voetbaltalent

Prijs € 4,49

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Juan Pablo Meneses

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wie wil er niet de nieuwe Messi worden, of de volgende Neymar? Talloze Zuid-Amerikaanse jongens die opgroeien in de Braziliaanse favelas of in Argentijnse sloppenwijken dromen ervan om profvoetballer te worden in Europa. Want krijg je een contract bij Barcelona, Manchester of Madrid, dan zijn alle zorgen verdwenen - die van het kind én die van de ouders. En de kans op zon contract bestáát, want de Europese clubs stropen de voetbalvelden van Zuid-Amerika af, ze richten zusterclubs op en huren makelaars in. Maar de zoektocht naar de nieuwe Messi neemt soms extreme vormen aan. Ouders besteden al hun geld aan de training van hun wonderkind, maar verwaarlozen daarbij het reguliere onderwijs, terwijl slechts een fractie van alle kinderen die naar Europa mogen als profvoetballer aan de bak komt. De rest blijft rondzwerven in de grote steden, en velen verdwijnen in de illegaliteit. Om het verhaal van deze kleine voetballertjes in kaart te brengen besloot de Colombiaanse journalist Juan Pablo Meneses zelf een spelertje te kopen. Tijdens zijn zoektocht naar het nieuwe supertalent sprak hij met coaches, trainers, makelaars, ouders en jonge voetballertjes. Meneses beschrijft een wereld waarin het plezier in de sport maar zelden een rol speelt. Het is een verbijsterend verslag over jongens die zich in een meedogenloze strijd storten in de hoop de dromen van hun ouders waar te maken. Golden Boys is een boek dat op meesterlijke wijze de schaduwzijde van het profvoetbal belicht. Juan Pablo Meneses deed onderzoek naar de handel in jonge Zuid-Amerikaanse voetballers. Daarvoor sprak hij met meer dan honderd getuigen, onder wie sportofficials, bonafide en maffiose makelaars, met de voetbalkinderen zelf, en met spelers die terugkijken op hun Europese avontuur.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Juan Pablo Meneses
Uitgever
Thomas Rap
ISBN
9789400401990
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2014
Bestandsgrootte
1025667 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Wie wil er niet de nieuwe Messi worden, of de volgende Neymar? Talloze Zuid-Amerikaanse jongens die opgroeien in de Braziliaanse favelas of in Argentijnse sloppenwijken dromen ervan om profvoetballer te worden in Europa. Want krijg je een contract bij Barcelona, Manchester of Madrid, dan zijn alle zorgen verdwenen - die van het kind én die van de ouders. En de kans op zon contract bestáát, want de Europese clubs stropen de voetbalvelden van Zuid-Amerika af, ze richten zusterclubs op en huren makelaars in. Maar de zoektocht naar de nieuwe Messi neemt soms extreme vormen aan. Ouders besteden al hun geld aan de training van hun wonderkind, maar verwaarlozen daarbij het reguliere onderwijs, terwijl slechts een fractie van alle kinderen die naar Europa mogen als profvoetballer aan de bak komt. De rest blijft rondzwerven in de grote steden, en velen verdwijnen in de illegaliteit.

Om het verhaal van deze kleine voetballertjes in kaart te brengen besloot de Colombiaanse journalist Juan Pablo Meneses zelf een spelertje te kopen. Tijdens zijn zoektocht naar het nieuwe supertalent sprak hij met coaches, trainers, makelaars, ouders en jonge voetballertjes. Meneses beschrijft een wereld waarin het plezier in de sport maar zelden een rol speelt. Het is een verbijsterend verslag over jongens die zich in een meedogenloze strijd storten in de hoop de dromen van hun ouders waar te maken. Golden Boys is een boek dat op meesterlijke wijze de schaduwzijde van het profvoetbal belicht.

Juan Pablo Meneses deed onderzoek naar de handel in jonge Zuid-Amerikaanse voetballers. Daarvoor sprak hij met meer dan honderd getuigen, onder wie sportofficials, bonafide en maffiose makelaars, met de voetbalkinderen zelf, en met spelers die terugkijken op hun Europese avontuur.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Juan Pablo Meneses
Uitgever
Thomas Rap
ISBN
9789400401990
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2014
Bestandsgrootte
1025667 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig