God in de Koran (e-Book)

Prijs € 10,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Jack Miles

EPUB met digitaal watermerk | April 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wie is Allah? Wat maakt hem bijzonder? Wat wil hij? Op deze vragen probeert Jack Miles een antwoord te geven. Vanuit een literair standpunt en met grote belezenheid analyseert Miles de Koranverhalen over personen die ook uit de Bijbel bekend zijn, zoals Adam en Eva, Abraham, Mozes, Maria en Jezus. Omdat Allah in de Koran voortdurend zelf aan het woord is, zeggen die verhalen veel over hem. Allah gaat ervan uit dat zijn profeet Mohammed de Bijbelse overleveringen kent. Hij corrigeert wat daarin volgens hem niet klopt en vult aan wat joden en christenen verloren hebben laten gaan. Uit de aanvullingen en correcties in de Koran komt Allah naar voren als een god die weet wat hij wil, namelijk exclusieve aanbidding door alle mensen. Daarbij vergeleken is de God van de Bijbel een vat vol tegenstrijdigheden.God in de Koran is zonder enige religieuze vooringenomenheid geschreven. Dit boek richt zich nadrukkelijk tot lezers van alle godsdienstige en niet-godsdienstige stromingen. Het enige wat van de lezer gevraagd wordt is de bereidheid om zijn of haar ongeloof tijdelijk opzij te zetten en het spel mee te spelen. Het uiteindelijke doel: kennismaken met elkaars tradities, zodat we in vrede kunnen leven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jack Miles
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025309862
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2019
Bestandsgrootte
2351475 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
212

Beschrijving

Wie is Allah? Wat maakt hem bijzonder? Wat wil hij? Op deze vragen probeert Jack Miles een antwoord te geven. Vanuit een literair standpunt en met grote belezenheid analyseert Miles de Koranverhalen over personen die ook uit de Bijbel bekend zijn, zoals Adam en Eva, Abraham, Mozes, Maria en Jezus. Omdat Allah in de Koran voortdurend zelf aan het woord is, zeggen die verhalen veel over hem.
Allah gaat ervan uit dat zijn profeet Mohammed de Bijbelse overleveringen kent. Hij corrigeert wat daarin volgens hem niet klopt en vult aan wat joden en christenen verloren hebben laten gaan. Uit de aanvullingen en correcties in de Koran komt Allah naar voren als een god die weet wat hij wil, namelijk exclusieve aanbidding door alle mensen. Daarbij vergeleken is de God van de Bijbel een vat vol tegenstrijdigheden.
God in de Koran is zonder enige religieuze vooringenomenheid geschreven. Dit boek richt zich nadrukkelijk tot lezers van alle godsdienstige en niet-godsdienstige stromingen. Het enige wat van de lezer gevraagd wordt is de bereidheid om zijn of haar ongeloof tijdelijk opzij te zetten en het spel mee te spelen. Het uiteindelijke doel: kennismaken met elkaars tradities, zodat we in vrede kunnen leven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jack Miles
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025309862
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2019
Bestandsgrootte
2351475 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
212