Getuiges van de tijd (e-Book)

Verhalen uit de Holocaust

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Jakob Lothe

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Indringend beeld van het leven in de concentratiekampen - en daarna  Meisjes en jonge vrouwen, omgeven door bewakers, honden en schrikdraad in Auschwitz, Theresienstadt, Bergen-Belsen en andere kampen. Tien Joodse vrouwen die in de periode 1921-1935 in Europa werden geboren. De jongste was vijf toen zij naar het getto van Warschau moest verhuizen en acht toen ze in het kamp terechtkwam.  Geholpen door een onverwoestbare levensdrang wisten de vrouwen te overleven en vonden na de oorlog de kracht om een nieuw bestaan op te bouwen. Hun getuigenissen zijn waardevol en noodzakelijk. Alle vrouwen zijn er zich duidelijk van bewust hoeveel geluk ze hebben gehad in vergelijking met al diegenen die niet meer terugkwamen.  Hun uiteenlopende verhalen geven een ijzingwekkend en indringend beeld van het leven in de concentratiekampen.  De vrouwen kregen deze vragen voorgelegd: •Wat waren de omstandigheden waaronder je werd gearresteerd? •Kun je vertellen hoe je je verblijf in het gevangenkamp hebt beleefd? •Kun je vertellen over je leven na de oorlog? •Als je terugkijkt op je verblijf in het kamp, wat vind je dan dat je vooral niet mag vergeten, en wat kunnen we leren van wat jou en je medegevangenen is aangedaan?  De Noor Jakob Lothe is schrijver en hoogleraar Engelse literatuur aan de Universiteit van Oslo. Eerder stelde hij een boek samen over de Noorse overlevenden van Auschwitz en Sachsenhausen. Dit boek ging alleen over mannen, geen enkele Joodse Noorse vrouw heeft het concentratiekamp overleefd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jakob Lothe
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000343829
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2015
Bestandsgrootte
1368672 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Indringend beeld van het leven in de concentratiekampen - en daarna 

Meisjes en jonge vrouwen, omgeven door bewakers, honden en schrikdraad in Auschwitz, Theresienstadt, Bergen-Belsen en andere kampen. Tien Joodse vrouwen die in de periode 1921-1935 in Europa werden geboren. De jongste was vijf toen zij naar het getto van Warschau moest verhuizen en acht toen ze in het kamp terechtkwam. 

Geholpen door een onverwoestbare levensdrang wisten de vrouwen te overleven en vonden na de oorlog de kracht om een nieuw bestaan op te bouwen. Hun getuigenissen zijn waardevol en noodzakelijk. Alle vrouwen zijn er zich duidelijk van bewust hoeveel geluk ze hebben gehad in vergelijking met al diegenen die niet meer terugkwamen. 

Hun uiteenlopende verhalen geven een ijzingwekkend en indringend beeld van het leven in de concentratiekampen. 

De vrouwen kregen deze vragen voorgelegd:

•Wat waren de omstandigheden waaronder je werd gearresteerd?

•Kun je vertellen hoe je je verblijf in het gevangenkamp hebt beleefd?

•Kun je vertellen over je leven na de oorlog?

•Als je terugkijkt op je verblijf in het kamp, wat vind je dan dat je vooral niet mag vergeten, en wat kunnen we leren van wat jou en je medegevangenen is aangedaan? 

De Noor Jakob Lothe is schrijver en hoogleraar Engelse literatuur aan de Universiteit van Oslo. Eerder stelde hij een boek samen over de Noorse overlevenden van Auschwitz en Sachsenhausen. Dit boek ging alleen over mannen, geen enkele Joodse Noorse vrouw heeft het concentratiekamp overleefd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jakob Lothe
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000343829
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2015
Bestandsgrootte
1368672 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig