Getallen zijn je beste vrienden (e-Book)

ontboezemingen van een nerd

Prijs € 9,49
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Vincent van der Noort

EPUB met digitaal watermerk | Juli 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Over vierkanten die ervan dromen een cirkel te zijn en priemgetallen die toeslaan wanneer je ze het minst verwacht. Over wiskundigen die vissen het leven redden en slijmzwammen inzetten om metronetwerken te bouwen. Over een mysterieus ding genaamd E8 dat zo mooi is dat niemand het ooit in zijn geheel heeft gezien. Iedereen heeft wiskunde gehad op school, en de een bewaart daar betere herinneringen aan dan de ander. In Getallen zijn je beste vrienden komen in puzzels, doe-het-zelf- tips en verhalen de onbekendere leuke, mooie en geheimzinnige kanten van de wiskunde tot leven. Als u zich altijd (of nooit) hebt afgevraagd waarom wiskundigen van slechte woordgrappen houden, hoe je een vierdimensionale kubus maakt en wat die te maken heeft met sudoku s, waarom 6 een volmaakt getal is of hoe het sprookje van de gulden snede afloopt, dan is dit boek voor u.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Vincent van der Noort
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025367893
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2013
Bestandsgrootte
75607642 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
312

Beschrijving

Over vierkanten die ervan dromen een cirkel te zijn en priemgetallen die toeslaan wanneer je ze het minst verwacht. Over wiskundigen die vissen het leven redden en slijmzwammen inzetten om metronetwerken te bouwen. Over een mysterieus ding genaamd E8 dat zo mooi is dat niemand het ooit in zijn geheel heeft gezien.
Iedereen heeft wiskunde gehad op school, en de een bewaart daar betere herinneringen aan dan de ander. In Getallen zijn je beste vrienden komen in puzzels, doe-het-zelf- tips en verhalen de onbekendere leuke, mooie en geheimzinnige kanten van de wiskunde tot leven. Als u zich altijd (of nooit) hebt afgevraagd waarom wiskundigen van slechte woordgrappen houden, hoe je een vierdimensionale kubus maakt en wat die te maken heeft met sudoku s, waarom 6 een volmaakt getal is of hoe het sprookje van de gulden snede afloopt, dan is dit boek voor u.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Vincent van der Noort
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025367893
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2013
Bestandsgrootte
75607642 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
312