Geschiedenis van het priveleven

bronnen en benaderingen

Prijs € 42,50

Uitverkocht

Paperback | Februari 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een twintigtal gerenommeerde Nederlandse en Vlaamse auteurs laat zien langs welke uiteenlopende wegen en aan de hand van welke bronnen historici de geschiedenis van het priv ven in kaart kunnen brengen. Tot voor kort werd onderzoek naar het persoonlijke en huiselijke leven door historici gemeden. Geschiedenis ging over staten, samenlevingen of economische verbanden. Maar sinds het priv ven is erkend als een boeiend historisch domein, heeft het onderzoek ernaar een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Door een chronologische spreiding van onderwerpen biedt dit boek een caleidoscopisch overzicht van de geschiedenis van huishouden, huwelijk en gezin. De voorbeelden lopen uiteen van oude grafmonumenten, schilderijen, foto’s en romans tot de brieven van een schoolmeester en een kinderdagboek uit de Bataafse Tijd. Voor de lezer die zelf de bronnen wil bestuderen, is er tot besluit een praktische handleiding om het familieverleden te onderzoeken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
SUN
ISBN
9789085062943
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
510

Beschrijving

Een twintigtal gerenommeerde Nederlandse en Vlaamse auteurs laat zien langs welke uiteenlopende wegen en aan de hand van welke bronnen historici de geschiedenis van het priv ven in kaart kunnen brengen.
Tot voor kort werd onderzoek naar het persoonlijke en huiselijke leven door historici gemeden. Geschiedenis ging over staten, samenlevingen of economische verbanden. Maar sinds het priv ven is erkend als een boeiend historisch domein, heeft het onderzoek ernaar een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt.
Door een chronologische spreiding van onderwerpen biedt dit boek een caleidoscopisch overzicht van de geschiedenis van huishouden, huwelijk en gezin. De voorbeelden lopen uiteen van oude grafmonumenten, schilderijen, foto’s en romans tot de brieven van een schoolmeester en een kinderdagboek uit de Bataafse Tijd.
Voor de lezer die zelf de bronnen wil bestuderen, is er tot besluit een praktische handleiding om het familieverleden te onderzoeken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
SUN
ISBN
9789085062943
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
510