Gambia en Senegal

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Guido Derksen

Paperback | Juni 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De flinke aantallen bezoekers uit Nederland en België roepen de vraag op wat toeristen te zoeken hebben in Gambia, want bijzondere historische bouwwerken of een gevarieerd landschap heeft het land niet. Wat Gambia wel te bieden heeft, zijn mooie stranden langs de Atlantische Oceaan en een vriendelijke bevolking.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Guido Derksen
Uitgever
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789025749156
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300

Beschrijving

De flinke aantallen bezoekers uit Nederland en België roepen de vraag op wat toeristen te zoeken hebben in Gambia, want bijzondere historische bouwwerken of een gevarieerd landschap heeft het land niet. Wat Gambia wel te bieden heeft, zijn mooie stranden langs de Atlantische Oceaan en een vriendelijke bevolking. Bovendien is dit stukje West-Afrika goed en goedkoop bereikbaar, is de politieke situatie er stabiel en zijn de toeristische voorzieningen er uitstekend. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Afrikaanse cultuur fungeert Gambia steeds meer als de poort naar West-Afrika.


Grote buur Senegal is objectief gezien eigenlijk interessanter dan Gambia, maar door de Franse invloed wat minder bezocht door Nederlanders. Dakar was lange tijd de hoofdstad van alle Franse koloniën in West-Afrika. Frans is nog steeds de officiële taal en baguettes behoren tot het meest gegeten voedsel. Maar Senegal is ook onmiskenbaar Afrikaans gebleven. In het zuiden leven animistische stammen die er kleurrijke initiatieriten op na houden en in het noorden drukt de islam een stempel op de samenleving. Er zijn interessante nationale parken, en historisch van belang zijn vooral de stad Set-Louis in het noorden en Île de Gorée voor de kust. Dakar is boeiend vanwege het moderne Afrikaanse stadsleven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Guido Derksen
Uitgever
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789025749156
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300