Fidelio leeft nog (e-Book)

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Jonathan van het Reve

EPUB | Juni 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een grote aanslag op het vrije woord: twee gemaskerde mannen dringen de redactie van het satirische programma Fidelio binnen en schieten alle veertien redactieleden dood. Er is maar één overlevende: Fidelio zelf, de presentator. Het land is in diepe rouw en Fidelio ook, maar hij besluit om toch nog een uitzending te maken. Alleen. Dat moet, want anders winnen de terroristen. De uitzending wordt een waanzinnig succes en Fidelio is plots een internationale superster. Maar dan komt de volgende week. Wat nu? Hij zou kunnen stoppen, maar winnen de terroristen dan niet alsnog? Een nieuwe redactie inhuren voelt ook niet goed, dus Fidelio gaat dóór - vrijwel zonder hulp, week na week na week. De kijkcijfers dalen, de fans raken teleurgesteld: Fidelio, ooit de held van links, slaat sinds de aanslag steeds rechtsere taal uit. Bovendien klinken de lastige vragen steeds luider: hoe kan Fidelio de aanslag als enige hebben overleefd? Wie waren de daders, en waarom was juist dit programma hun doelwit? Wat volgt is een krankzinnige zoektocht naar de waarheid - vrolijk en gruwelijk, spannend en grappig. Maar ook wrang en tragisch: want hoe lang blijf je iemand steunen die aan de goede kant staat, maar tegelijkertijd ook slechte dingen lijkt te doen? Fidelio leeft nog is een satire over satire, een karikatuur van een nationaal debat. Jonathan van het Reve (1983) debuteerde in 2007 met de novelle De boot en het meisje. Hij werd columnist bij Het Parool en de Volkskrant en tekstschrijver bij Zondag met Lubach en Makkelijk scoren, dat hij ook presenteerde. Sinds 2022 is hij hoofdschrijver bij De avondshow met Arjen Lubach.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jonathan van het Reve
Uitgever
Das Mag Uitgeverij B.V.
ISBN
9789493248427
Formaat
EPUB
Publicatiedatum
Juni 2022
Bestandsgrootte
603054 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
161

Beschrijving

Een grote aanslag op het vrije woord: twee gemaskerde mannen dringen de redactie van het satirische programma Fidelio binnen en schieten alle veertien redactieleden dood. Er is maar één overlevende: Fidelio zelf, de presentator.

Het land is in diepe rouw en Fidelio ook, maar hij besluit om toch nog een uitzending te maken. Alleen. Dat moet, want anders winnen de terroristen. De uitzending wordt een waanzinnig succes en Fidelio is plots een internationale superster.

Maar dan komt de volgende week. Wat nu? Hij zou kunnen stoppen, maar winnen de terroristen dan niet alsnog? Een nieuwe redactie inhuren voelt ook niet goed, dus Fidelio gaat dóór - vrijwel zonder hulp, week na week na week.

De kijkcijfers dalen, de fans raken teleurgesteld: Fidelio, ooit de held van links, slaat sinds de aanslag steeds rechtsere taal uit. Bovendien klinken de lastige vragen steeds luider: hoe kan Fidelio de aanslag als enige hebben overleefd? Wie waren de daders, en waarom was juist dit programma hun doelwit?

Wat volgt is een krankzinnige zoektocht naar de waarheid - vrolijk en gruwelijk, spannend en grappig. Maar ook wrang en tragisch: want hoe lang blijf je iemand steunen die aan de goede kant staat, maar tegelijkertijd ook slechte dingen lijkt te doen?

Fidelio leeft nog is een satire over satire, een karikatuur van een nationaal debat.

Jonathan van het Reve (1983) debuteerde in 2007 met de novelle De boot en het meisje. Hij werd columnist bij Het Parool en de Volkskrant en tekstschrijver bij Zondag met Lubach en Makkelijk scoren, dat hij ook presenteerde. Sinds 2022 is hij hoofdschrijver bij De avondshow met Arjen Lubach.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jonathan van het Reve
Uitgever
Das Mag Uitgeverij B.V.
ISBN
9789493248427
Formaat
EPUB
Publicatiedatum
Juni 2022
Bestandsgrootte
603054 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
161