Expo 58 (e-Book)

Prijs € 6,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Jonathan Coe

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Londen, 1958. Thomas Foley, een weinig opvallende ambtenaar, wordt achter zijn bureau vandaan geplukt en op werkreis naar Brussel gestuurd. Zijn taak: een oogje in het zeil houden bij de Britannia, een bar die het hart zal vormen van het Engelse paviljoen tijdens de Expo 58 de grootste wereldtentoonstelling van de twintigste eeuw en de eerste sinds de Tweede Wereldoorlog. Zodra hij in Brussel arriveert, voelt Thomas zich bevrijd van de ketens van zijn thuisland en zijn huwelijk en raakt hij betoverd door het gigantische Atomium, dat centraal staat in deze nieuwe wereld, en door Anneke, de aantrekkelijke Vlaamse gastvrouw die hem op het vliegveld opwacht. Maar Thomas merkt al snel dat de vrijheid een prijs heeft: de Koude Oorlog is op zijn hoogtepunt, de ondeugende Belgen hebben het Amerikaanse en het Russische paviljoen pal naast elkaar geplaatst, en waarom wordt hij overal gevolgd door twee mysterieuze afgezanten van de Britse geheime dienst? Expo 58 is een heerlijke roman: geestig en scherp, over de jaren vijftig, de Mad Men-periode. Jonathan Coe weet in deze roman feilloos de spanningen van de Koude Oorlog op te roepen en heeft met Thomas Foley weer een onvergetelijk personage gecreƫerd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jonathan Coe
Uitgever
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023484615
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2013
Bestandsgrootte
1206727 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
254

Beschrijving

Londen, 1958. Thomas Foley, een weinig opvallende ambtenaar, wordt achter zijn bureau vandaan geplukt en op werkreis naar Brussel gestuurd. Zijn taak: een oogje in het zeil houden bij de Britannia, een bar die het hart zal vormen van het Engelse paviljoen tijdens de Expo 58 de grootste wereldtentoonstelling van de twintigste eeuw en de eerste sinds de Tweede Wereldoorlog. Zodra hij in Brussel arriveert, voelt Thomas zich bevrijd van de ketens van zijn thuisland en zijn huwelijk en raakt hij betoverd door het gigantische Atomium, dat centraal staat in deze nieuwe wereld, en door Anneke, de aantrekkelijke Vlaamse gastvrouw die hem op het vliegveld opwacht. Maar Thomas merkt al snel dat de vrijheid een prijs heeft: de Koude Oorlog is op zijn hoogtepunt, de ondeugende Belgen hebben het Amerikaanse en het Russische paviljoen pal naast elkaar geplaatst, en waarom wordt hij overal gevolgd door twee mysterieuze afgezanten van de Britse geheime dienst?

Expo 58 is een heerlijke roman: geestig en scherp, over de jaren vijftig, de Mad Men-periode. Jonathan Coe weet in deze roman feilloos de spanningen van de Koude Oorlog op te roepen en heeft met Thomas Foley weer een onvergetelijk personage gecreƫerd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jonathan Coe
Uitgever
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023484615
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2013
Bestandsgrootte
1206727 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
254