Europacuphelden van Seedorf tot Messi & Ronaldo

de geschiedenis van de beker met de grote oren 1955-2015

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Raf Willems

Paperback | Augustus 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

6 juni 2015. In het Olympiastadion van Berlijn legt het Barcelona van Messi meesterlijke patronen op de grasmat terwijl miljoenen televisietoeschouwers wereldwijd met bewondering toekijken. De finale van de Champions League is de belangrijkste voetbalwedstrijd van het jaar. Dat was het ook al op 12 juni 1956, toen heette het nog de Europacup der Landskampioenen. In het kolkende Parijse Parc des Princes liet Alfredo di Stefano namens Real Madrid de eerste 'Beker met de Grote Oren' triomfantelijk in het avondlicht schitteren. De Europacup was geboren. Een tijdperk van passie, magie, corruptie en tragedie trad in.De auteur legt verbanden tussen legendarische topclubs, hun historische wortels en de sociaal-culturele tradities van hun steden. Hij analyseert de winnaars zowel op als buiten het veld en portretteert de helden van de voorbije zes decennia. De onvergetelijke Europese voetbalavonden worden in dit boek gekaderd en geduid.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Raf Willems
Uitgever
Bruna Uitgevers, A.W.
ISBN
9789067971164
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

6 juni 2015. In het Olympiastadion van Berlijn legt het Barcelona van Messi meesterlijke patronen op de grasmat terwijl miljoenen televisietoeschouwers wereldwijd met bewondering toekijken. De finale van de Champions League is de belangrijkste voetbalwedstrijd van het jaar. Dat was het ook al op 12 juni 1956, toen heette het nog de Europacup der Landskampioenen. In het kolkende Parijse Parc des Princes liet Alfredo di Stefano namens Real Madrid de eerste 'Beker met de Grote Oren' triomfantelijk in het avondlicht schitteren. De Europacup was geboren. Een tijdperk van passie, magie, corruptie en tragedie trad in.

De auteur legt verbanden tussen legendarische topclubs, hun historische wortels en de sociaal-culturele tradities van hun steden. Hij analyseert de winnaars zowel op als buiten het veld en portretteert de helden van de voorbije zes decennia. De onvergetelijke Europese voetbalavonden worden in dit boek gekaderd en geduid.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Raf Willems
Uitgever
Bruna Uitgevers, A.W.
ISBN
9789067971164
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig