Europa heruitvinden (e-Book)

de cyclische ontwikkeling van Europa vanuit een bedrijfskundig model

Prijs € 14,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Teun W. Hardjono, Hubert Beusmans

EPUB met digitaal watermerk | November 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Er is veel gezegd en geschreven over Europa en de Europese samenwerking. Maar één perspectief ontbreekt, de Europese samenwerking bekeken vanuit een bedrijfskundige blik. In Europa heruitvinden doen Teun Hardjono en Hubert Beusmans dat wel, en wat opvalt is dat de ontwikkeling van de Europese samenwerking lang modelmatig verloopt. Als een succesvolle organisatie. Maar vanaf het Verdrag van Maastricht wijkt de ontwikkeling van de Europese Unie steeds meer af van het gehanteerde model. Om met een bedrijfskundige term te spreken, Europa stevent af op een faillissement. De toepassing van het Vierfasenmodel biedt de mogelijkheid om een verklaring te geven voor de benarde situatie waarin de Europese Unie zich nu bevindt. Los van nationale, politieke of economische belangen. Tevens toont het model hoe het verder fout kan gaan, maar nog veel belangrijker, welke maatregelen nodig zijn om de Europese samenwerking te laten voortleven. De ontwikkeling van de Europese samenwerking vormt een cyclus. Hardjono en Beusmans tonen aan hoe een nieuwe cyclus te beginnen en daarmee de heruitvinding van Europa. Dit zou mogelijk kunnen resulteren in het vervangen van het ideaal van 'nooit meer oorlog' door een Europese samenleving ingericht naar een duurzame integrale ecologie. Prof. Dr. ing. T.W. Hardjono werkte van 1976 tot 1998 als adviseur bij Organisatieadviesbureau Berenschot. Hij was tot aan zijn emeritaat 17 jaar buitengewoon hoogleraar aan de Erasmus Universiteit en is momenteel initiatiefnemer en bestuurder van De Goudse School, een platform voor organisatievraagstukken. Hardjono heeft een tiental boeken geschreven. Drs. H. P. G. Beusmans is afgestudeerd in de Europese cultuurgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en is in 2012 een deeltijdstudie wijsbegeerte gestart aan de Universiteit Utrecht. Beusmans was politiek assistent in het Europees parlement en werkt momenteel bij het CDA als liaison Europese zaken in Den Haag.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Teun W. Hardjono, Hubert Beusmans
Uitgever
Vakmedianet Management B.V.
ISBN
9789462761551
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2016
Bestandsgrootte
2086544 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
85

Beschrijving

Er is veel gezegd en geschreven over Europa en de Europese samenwerking. Maar één perspectief ontbreekt, de Europese samenwerking bekeken vanuit een bedrijfskundige blik. In Europa heruitvinden doen Teun Hardjono en Hubert Beusmans dat wel, en wat opvalt is dat de ontwikkeling van de Europese samenwerking lang modelmatig verloopt. Als een succesvolle organisatie. Maar vanaf het Verdrag van Maastricht wijkt de ontwikkeling van de Europese Unie steeds meer af van het gehanteerde model. Om met een bedrijfskundige term te spreken, Europa stevent af op een faillissement.

De toepassing van het Vierfasenmodel biedt de mogelijkheid om een verklaring te geven voor de benarde situatie waarin de Europese Unie zich nu bevindt. Los van nationale, politieke of economische belangen. Tevens toont het model hoe het verder fout kan gaan, maar nog veel belangrijker, welke maatregelen nodig zijn om de Europese samenwerking te laten voortleven. De ontwikkeling van de Europese samenwerking vormt een cyclus. Hardjono en Beusmans tonen aan hoe een nieuwe cyclus te beginnen en daarmee de heruitvinding van Europa. Dit zou mogelijk kunnen resulteren in het vervangen van het ideaal van 'nooit meer oorlog' door een Europese samenleving ingericht naar een duurzame integrale ecologie.

Prof. Dr. ing. T.W. Hardjono werkte van 1976 tot 1998 als adviseur bij Organisatieadviesbureau Berenschot. Hij was tot aan zijn emeritaat 17 jaar buitengewoon hoogleraar aan de Erasmus Universiteit en is momenteel initiatiefnemer en bestuurder van De Goudse School, een platform voor organisatievraagstukken. Hardjono heeft een tiental boeken geschreven.

Drs. H. P. G. Beusmans is afgestudeerd in de Europese cultuurgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en is in 2012 een deeltijdstudie wijsbegeerte gestart aan de Universiteit Utrecht. Beusmans was politiek assistent in het Europees parlement en werkt momenteel bij het CDA als liaison Europese zaken in Den Haag.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Teun W. Hardjono, Hubert Beusmans
Uitgever
Vakmedianet Management B.V.
ISBN
9789462761551
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2016
Bestandsgrootte
2086544 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
85