Euforie (e-Book)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Lily King

EPUB met digitaal watermerk | Juli 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een zinderende, fijnzinnig gecomponeerde roman over drie jonge antropologen die in het woeste landschap van Nieuw-Guinea verwikkeld raken in een hartstochtelijke driehoeksverhouding die een bedreiging zal vormen voor hun vriendschap, hun carrière en uiteindelijk zelfs voor hun leven.Andrew Bankson, een jonge Engelse antropoloog, doet al een paar jaar in zijn eentje veldwerk bij de Kiona, een stam die aan een rivier in het territorium Nieuw-Guinea (het tegenwoordige Papoea Nieuw-Guinea) leeft. Bankson gaat gebukt onder herinneringen aan zijn jong overleden broers en is in zijn werk steeds gefrustreerder en eenzamer geworden. Hij heeft een mislukte zelfmoordpoging achter de rug als hij bij toeval twee collega's ontmoet, Nell Stone en haar cynische, wispelturige Australische echtgenoot Fen.Nell Stone heeft naam gemaakt met een beroemd maar controversieel boek. Ze is op zoek naar een nieuw hoogtepunt in haar carrière en naar liefde in haar kinderloos gebleven huwelijk. Nell en Fen zijn net ontkomen aan de bloeddorstige Mumbanyo en smachten ondanks Nells slechte gezondheid naar nieuwe ontdekkingen. Als Bankson even buiten het leefgebied van de Kiona een nieuwe stam voor hen opspoort, de kunstzinnige, door vrouwen gedomineerde Tam, ontketent hij daarmee een intellectuele en romantische vuurzee tussen het drietal die al snel niet meer te beheersen is.Met Euforie, geïnspireerd op gebeurtenissen uit het leven van de baanbrekende antropologe Margaret Mead, legt Lily King haar meesterproef af. Het is een meeslepend verhaal over hartstocht, bezitsdrang, opofferingsgezindheid en de euforie van nieuwe ontdekkingen, dat zich afspeelt in het interbellum en dat ook een indringend beeld geeft van de antropologie in haar primitieve hoogtijdagen.'Een scherp geobserveerd, intelligent en prachtig geschreven verhaal over de strijd tussen ego's en hun verlangens in een exotische, dreigende entourage - een driehoeksverhouding in extremis.' - The New York Times Book Review

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lily King
Uitgever
Hollands Diep
ISBN
9789048825301
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2015
Bestandsgrootte
1458141 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
221

Beschrijving

Een zinderende, fijnzinnig gecomponeerde roman over drie jonge antropologen die in het woeste landschap van Nieuw-Guinea verwikkeld raken in een hartstochtelijke driehoeksverhouding die een bedreiging zal vormen voor hun vriendschap, hun carrière en uiteindelijk zelfs voor hun leven.
Andrew Bankson, een jonge Engelse antropoloog, doet al een paar jaar in zijn eentje veldwerk bij de Kiona, een stam die aan een rivier in het territorium Nieuw-Guinea (het tegenwoordige Papoea Nieuw-Guinea) leeft. Bankson gaat gebukt onder herinneringen aan zijn jong overleden broers en is in zijn werk steeds gefrustreerder en eenzamer geworden. Hij heeft een mislukte zelfmoordpoging achter de rug als hij bij toeval twee collega's ontmoet, Nell Stone en haar cynische, wispelturige Australische echtgenoot Fen.
Nell Stone heeft naam gemaakt met een beroemd maar controversieel boek. Ze is op zoek naar een nieuw hoogtepunt in haar carrière en naar liefde in haar kinderloos gebleven huwelijk. Nell en Fen zijn net ontkomen aan de bloeddorstige Mumbanyo en smachten ondanks Nells slechte gezondheid naar nieuwe ontdekkingen. Als Bankson even buiten het leefgebied van de Kiona een nieuwe stam voor hen opspoort, de kunstzinnige, door vrouwen gedomineerde Tam, ontketent hij daarmee een intellectuele en romantische vuurzee tussen het drietal die al snel niet meer te beheersen is.
Met Euforie, geïnspireerd op gebeurtenissen uit het leven van de baanbrekende antropologe Margaret Mead, legt Lily King haar meesterproef af. Het is een meeslepend verhaal over hartstocht, bezitsdrang, opofferingsgezindheid en de euforie van nieuwe ontdekkingen, dat zich afspeelt in het interbellum en dat ook een indringend beeld geeft van de antropologie in haar primitieve hoogtijdagen.

'Een scherp geobserveerd, intelligent en prachtig geschreven verhaal over de strijd tussen ego's en hun verlangens in een exotische, dreigende entourage - een driehoeksverhouding in extremis.' - The New York Times Book Review

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lily King
Uitgever
Hollands Diep
ISBN
9789048825301
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2015
Bestandsgrootte
1458141 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
221