Ethiek

in sociaalagogische beroepen

Prijs € 40,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jacquelien Rothfusz

Paperback | Maart 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Maatschappelijk werkers, sociaalpedagogisch hulpverleners, pedagogen en cultureel werkers verlenen hulp en diensten aan mensen die kwetsbaar zijn. Hierbij spelen normen en waarden een grote rol. Ethiek in sociaalagogische beroepen behandelt de belangrijkste ethische begrippen en legt de relatie met de beroepscodes van sociaalagogische beroepen.In het eerste deel wordt de theoretische basis gelegd. Aan de hand van een stappenplan leert de student ethische dilemma's analyseren en verantwoorde keuzes maken. Het tweede deel gaat in op beroepsgerichte ethiek. Elk hoofdstuk bevat realistische casussen die studenten aanknopingspunten bieden om morele problemen zorgvuldig te analyseren en professionele keuzes te verantwoorden. Daarnaast kunnen zij met de individuele en groepsopdrachten actief een professionele moraal ontwikkelen. In deze tweede editie zijn de casussen geactualiseerd in overleg met het werkveld. De nieuwe beroepscodes van IFSW/IASSW, MWD, NVO en Phorza worden gebruikt en recente ontwikkelingen in de maatschappij en binnen het sociale werk zijn geïntegreerd. Ethiek in sociaalagogische beroepen is geschreven voor hbo-studenten in alle sociaalagogische opleidingen. Door deze brede opzet leren zij over de grenzen van hun eigen vakgebied te kijken. Dit boek wordt geleverd met een toegangscode voor Pearson XTRA. Op de website www.pearsonxtra.nl staat voor zowel studenten als docenten aanvullend studie- en lesmateriaal, zoals een interactieve casus, kennisvragen en weblinks.Jacquelien Rothfusz is als docent beroepsethiek en psychologie verbonden aan deHanzehogeschool Groningen, Academie voor Sociale Studies. Zij is tevens eindredacteur van het boek Samenwerken aan integratie en auteur van onder meer Ethiek in de psychologie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jacquelien Rothfusz
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789043024198
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
328

Beschrijving

Maatschappelijk werkers, sociaalpedagogisch hulpverleners, pedagogen en cultureel werkers verlenen hulp en diensten aan mensen die kwetsbaar zijn. Hierbij spelen normen en waarden een grote rol. Ethiek in sociaalagogische beroepen behandelt de belangrijkste ethische begrippen en legt de relatie met de beroepscodes van sociaalagogische beroepen.

In het eerste deel wordt de theoretische basis gelegd. Aan de hand van een stappenplan leert de student ethische dilemma's analyseren en verantwoorde keuzes maken. Het tweede deel gaat in op beroepsgerichte ethiek. Elk hoofdstuk bevat realistische casussen die studenten aanknopingspunten bieden om morele problemen zorgvuldig te analyseren en professionele keuzes te verantwoorden.
Daarnaast kunnen zij met de individuele en groepsopdrachten actief een professionele moraal ontwikkelen.

In deze tweede editie zijn de casussen geactualiseerd in overleg met het werkveld. De nieuwe beroepscodes van IFSW/IASSW, MWD, NVO en Phorza worden gebruikt en recente ontwikkelingen in de maatschappij en binnen het sociale werk zijn geïntegreerd.

Ethiek in sociaalagogische beroepen is geschreven voor hbo-studenten in alle sociaalagogische opleidingen. Door deze brede opzet leren zij over de grenzen van hun eigen vakgebied te kijken. Dit boek wordt geleverd met een toegangscode voor Pearson XTRA. Op de website www.pearsonxtra.nl staat voor zowel studenten als docenten aanvullend studie- en lesmateriaal, zoals een interactieve casus, kennisvragen en weblinks.

Jacquelien Rothfusz is als docent beroepsethiek en psychologie verbonden aan de
Hanzehogeschool Groningen, Academie voor Sociale Studies. Zij is tevens eindredacteur van het boek Samenwerken aan integratie en auteur van onder meer Ethiek in de psychologie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jacquelien Rothfusz
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789043024198
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
328