Epinona

Prijs € 18,95

Uitverkocht

Marc de Bel

Paperback | September 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

‘Zo, nu ziet iedereen dat jullie slavinnen zijn’, grijnslachte Gorkos toen hij ook mij helemaal kaal had geknipt. Hij gaf de schaar terug aan Euberos. ‘Waar liggen jouw kapmantels?’ ‘In het schuurtje hiernaast. Je hebt keuze genoeg. Crassus, de Romeinse handelaar, is zijn bestelling nog niet komen ophalen. Er schijnen wat problemen te zijn bij onze zuiderburen.’ ‘Hoezo?’ ‘De Helveten zijn, op zoek naar een nieuwe woonplaats, het gebied van de Haeduers binnengevallen.’ Gorkos zette grote ogen op. ‘Maar de Romeinen hebben hen teruggedreven.’ De jaren vijftig voor Christus. Epinona groeit samen met haar moeder en broer Brent op in het land van de Eburonen. Ze is goede maatjes met Timon, met wie ze later zal trouwen. Maar bij een aanval van de Atuatuken, een naburige stam, worden zij en haar moeder gevangengenomen en als slaven meegevoerd naar de Rotsburcht. Daar leert ze Boyan kennen. Intussen komt het Romeinse leger, dat moordend en rovend naar het noorden van Gallië oprukt, steeds dichterbij. Ook de eens zo trotse Rotsburcht wordt met de grond gelijkgemaakt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marc de Bel
Uitgever
SU-Jeugd Marc de Bel
ISBN
9789022324271
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
416

Beschrijving

‘Zo, nu ziet iedereen dat jullie slavinnen zijn’, grijnslachte Gorkos toen hij ook mij helemaal kaal had geknipt. Hij gaf de schaar terug aan Euberos.
‘Waar liggen jouw kapmantels?’
‘In het schuurtje hiernaast. Je hebt keuze genoeg. Crassus, de Romeinse handelaar, is zijn bestelling nog niet komen ophalen. Er schijnen wat problemen te zijn bij onze zuiderburen.’
‘Hoezo?’
‘De Helveten zijn, op zoek naar een nieuwe woonplaats, het gebied van de Haeduers binnengevallen.’
Gorkos zette grote ogen op.
‘Maar de Romeinen hebben hen teruggedreven.’

De jaren vijftig voor Christus. Epinona groeit samen met haar moeder en broer Brent op in het land van de Eburonen. Ze is goede maatjes met Timon, met wie ze later zal trouwen. Maar bij een aanval van de Atuatuken, een naburige stam, worden zij en haar moeder gevangengenomen en als slaven meegevoerd naar de Rotsburcht. Daar leert ze Boyan kennen. Intussen komt het Romeinse leger, dat moordend en rovend naar het noorden van Gallië oprukt, steeds dichterbij. Ook de eens zo trotse Rotsburcht wordt met de grond gelijkgemaakt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marc de Bel
Uitgever
SU-Jeugd Marc de Bel
ISBN
9789022324271
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
416