Elke dag angst (e-Book)

De terreur van de V-bommen op België (1944-1945)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Pieter Serrien

EPUB met digitaal watermerk | September 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tussen juni 1944 en maart 1945 lanceerde Duitsland duizenden Vergeltungswaffen op Engeland, Frankrijk en België, als wraak voor de geallieerde bombardementen op Duitse steden. De V-bommenterreur kostte het leven aan ongeveer 9000 Belgen. Minder bekend is dat ook bij de productie van deze wapens in het ondergrondse concentratiekamp Dora honderden Belgische dwangarbeiders het leven lieten.Dit boek brengt het verhaal over leven met constante angst. Zowel vergeten drama's als bekende inslagen komen aan bod, zoals die op de Antwerpse Cinema Rex, waarbij 567 filmtoeschouwers omkwamen. Historicus Pieter Serrien verweeft tientallen getuigenissen tot een beklijvend verhaal, waarbij hij stem geeft aan de slachtoffers, maar ook de geallieerde militairen die de V1's wilden neerhalen, de reddingswerkers, de gevangenen in Dora en de Duitse daders. Deze verrijkende geschiedenis toont hoe oorlog altijd leidt tot een vicieuze cirkel van wraak, geweld en de dood van duizenden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Pieter Serrien
Uitgever
Horizon
ISBN
9789492159595
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2016
Bestandsgrootte
26403701 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
396

Beschrijving

Tussen juni 1944 en maart 1945 lanceerde Duitsland duizenden Vergeltungswaffen op Engeland, Frankrijk en België, als wraak voor de geallieerde bombardementen op Duitse steden. De V-bommenterreur kostte het leven aan ongeveer 9000 Belgen. Minder bekend is dat ook bij de productie van deze wapens in het ondergrondse concentratiekamp Dora honderden Belgische dwangarbeiders het leven lieten.
Dit boek brengt het verhaal over leven met constante angst. Zowel vergeten drama's als bekende inslagen komen aan bod, zoals die op de Antwerpse Cinema Rex, waarbij 567 filmtoeschouwers omkwamen.
Historicus Pieter Serrien verweeft tientallen getuigenissen tot een beklijvend verhaal, waarbij hij stem geeft aan de slachtoffers, maar ook de geallieerde militairen die de V1's wilden neerhalen, de reddingswerkers, de gevangenen in Dora en de Duitse daders. Deze verrijkende geschiedenis toont hoe oorlog altijd leidt tot een vicieuze cirkel van wraak, geweld en de dood van duizenden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Pieter Serrien
Uitgever
Horizon
ISBN
9789492159595
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2016
Bestandsgrootte
26403701 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
396