Elk talent aan boord (e-Book)

Een gids voor een inclusieve werkvloer

Prijs € 14,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Zelfa Madhloum

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2024 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Onze arbeidsmarkt kreunt onder een gebrek aan werkkrachten. Tegelijkertijd is er een grote groep werklozen die graag wil werken, maar die de toegang tot de arbeidsmarkt niet vindt vanwege allerlei drempels. Ondanks de ene oorverdovende wake-upcall na de andere zetten we nog altijd te weinig in op inclusie op de arbeidsmarkt. Nochtans kan een baan een springplank zijn om hoger te klimmen op de sociale ladder. Werk is meer dan alleen geld verdienen: het is trots, erbij horen, verantwoordelijkheid en zoveel meer. Voor velen, zoals kortgeschoolden, 55-plussers, mensen met een gaatje in hun cv, met een migratieachtergrond of met een beperking... is het echter soms een moeilijke zoektocht om ergens aan de slag te kunnen. De realiteit toont aan dat er nog veel taboes rusten op een inclusieve tewerkstelling. In dit boek laat Zelfa Madhloum zien dat net daar een cruciale taak is weggelegd voor ondernemers. Steeds meer bedrijven gooien hun traditionele manier van werken overboord: geen tien sollicitatierondes meer, geen strikte diplomavereisten, geen zoveel jaar verplichte ervaring. Hire for attitude, train for skills zou tegenwoordig hét adagium moeten zijn van elke hr-verantwoordelijke. Maak als onderneming het verschil door een inclusieve werkvloer te stimuleren, waarbij talent en vaardigheid vooropstaan. De win-win is evident: de werkgever geeft kansen, de werknemer grijpt ze. Zelfa Madhloum is een geëngageerd ondernemer, auteur en columnist. Ze zette zich de afgelopen jaren in rond inclusie op de arbeidsmarkt, participatie en ondernemerschap. Met haar scherpe inzichten deelt ze regelmatig opiniestukken in de media over maatschappelijke uitdagingen, de arbeidsmarkt en beleidsvoorstellen. Haar missie? Gelijke kansen creëren voor iedereen met een moeilijke toegang tot de arbeidsmarkt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Zelfa Madhloum
Uitgever
Pelckmans
ISBN
9789463107792
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2024
Bestandsgrootte
3041190 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
188

Beschrijving

Onze arbeidsmarkt kreunt onder een gebrek aan werkkrachten. Tegelijkertijd is er een grote groep werklozen die graag wil werken, maar die de toegang tot de arbeidsmarkt niet vindt vanwege allerlei drempels. Ondanks de ene oorverdovende wake-upcall na de andere zetten we nog altijd te weinig in op inclusie op de arbeidsmarkt.

Nochtans kan een baan een springplank zijn om hoger te klimmen op de sociale ladder. Werk is meer dan alleen geld verdienen: het is trots, erbij horen, verantwoordelijkheid en zoveel meer. Voor velen, zoals kortgeschoolden, 55-plussers, mensen met een gaatje in hun cv, met een migratieachtergrond of met een beperking... is het echter soms een moeilijke zoektocht om ergens aan de slag te kunnen. De realiteit toont aan dat er nog veel taboes rusten op een inclusieve tewerkstelling.

In dit boek laat Zelfa Madhloum zien dat net daar een cruciale taak is weggelegd voor ondernemers. Steeds meer bedrijven gooien hun traditionele manier van werken overboord: geen tien sollicitatierondes meer, geen strikte diplomavereisten, geen zoveel jaar verplichte ervaring. Hire for attitude, train for skills zou tegenwoordig hét adagium moeten zijn van elke hr-verantwoordelijke. Maak als onderneming het verschil door een inclusieve werkvloer te stimuleren, waarbij talent en vaardigheid vooropstaan. De win-win is evident: de werkgever geeft kansen, de werknemer grijpt ze.

Zelfa Madhloum is een geëngageerd ondernemer, auteur en columnist. Ze zette zich de afgelopen jaren in rond inclusie op de arbeidsmarkt, participatie en ondernemerschap. Met haar scherpe inzichten deelt ze regelmatig opiniestukken in de media over maatschappelijke uitdagingen, de arbeidsmarkt en beleidsvoorstellen. Haar missie? Gelijke kansen creëren voor iedereen met een moeilijke toegang tot de arbeidsmarkt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Zelfa Madhloum
Uitgever
Pelckmans
ISBN
9789463107792
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2024
Bestandsgrootte
3041190 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
188