Eigen onderzoek eerst (e-Book)

De pseudowetenschappelijke methode – Sjamadriaan

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Adriaan ter Braack

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2024 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De betrouwbaarste bron over desinformatie en pseudowetenschap 'Doe je eigen onderzoek!' Het lijkt de heilige graal van waarheidsvinding, maar eigen onderzoek eindigt maar al te vaak in onjuiste conclusies, losgezongen wereldbeelden en koddige pseudowetenschap. Waarom spelen mensen zo graag zelf onderzoeker en waarom kan pseudowetenschap online zo welig tieren? Wat zijn veel voorkomende redeneerfouten, waar herken je pseudowetenschap aan en waarom is YouTube geen betrouwbare bron? En hoe zorg je er tot slot voor dat je zelf niet in een desinfofuik belandt? In dit boek doet wetenschapsjournalist Adriaan ter Braack (op social media bekend als Sjamadriaan) eigen onderzoek naar al deze vragen. Aan de hand van vele herkenbare voorbeelden stelt hij de verspreiding van desinformatie in Nederland en daarbuiten aan de kaak. Adriaan ter Braack is wetenschapsjournalist. Na zijn studie Wiskunde en Natuurkunde heeft hij voor verscheidene media geschreven, zoals Quest, VICE en NOS. Het liefst schrijft hij over wetenschap met een kwinkslag en laat hij mensen de wereld op een nieuwe manier zien. Onder het pseudoniem Sjamadriaan weerlegt hij online gezondheidsmythes, analyseert hij pseudowetenschap en stelt hij de verspreiding van desinformatie door influencers, BN’ers en mediamerken aan de kaak. Eerder schreef hij Het universum is een klootzak.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Adriaan ter Braack
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000390588
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2024
Bestandsgrootte
1923742 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
296

Beschrijving

De betrouwbaarste bron over desinformatie en pseudowetenschap

'Doe je eigen onderzoek!'

Het lijkt de heilige graal van waarheidsvinding, maar eigen onderzoek eindigt maar al te vaak in onjuiste conclusies, losgezongen wereldbeelden en koddige pseudowetenschap. Waarom spelen mensen zo graag zelf onderzoeker en waarom kan pseudowetenschap online zo welig tieren? Wat zijn veel voorkomende redeneerfouten, waar herken je pseudowetenschap aan en waarom is YouTube geen betrouwbare bron? En hoe zorg je er tot slot voor dat je zelf niet in een desinfofuik belandt?

In dit boek doet wetenschapsjournalist Adriaan ter Braack (op social media bekend als Sjamadriaan) eigen onderzoek naar al deze vragen. Aan de hand van vele herkenbare voorbeelden stelt hij de verspreiding van desinformatie in Nederland en daarbuiten aan de kaak.

Adriaan ter Braack is wetenschapsjournalist. Na zijn studie Wiskunde en Natuurkunde heeft hij voor verscheidene media geschreven, zoals Quest, VICE en NOS. Het liefst schrijft hij over wetenschap met een kwinkslag en laat hij mensen de wereld op een nieuwe manier zien. Onder het pseudoniem Sjamadriaan weerlegt hij online gezondheidsmythes, analyseert hij pseudowetenschap en stelt hij de verspreiding van desinformatie door influencers, BN’ers en mediamerken aan de kaak. Eerder schreef hij Het universum is een klootzak.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Adriaan ter Braack
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000390588
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2024
Bestandsgrootte
1923742 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
296