Eerlijke bedriegers (e-Book)

hoe Italianen en Nederlanders over belastingen denken

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Ben van der Velden

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Italianen staan bekend als belastingontduikers. Waarom verzwijgen ze zoveel geld voor de fiscus? Nederlanders vinden van zichzelf dat ze een hoge belastingmoraal hebben. Maar is het een kwestie van moraal om de aan de Amsterdamse Zuidas gevestigde Italiaanse ondernemingen te helpen ontsnappen aan belastingen in hun eigen land? Ben van der Velden sprak in Italië arbeiders, ondernemers, gepensioneerden en studenten. Hij ging naar trattoria’s, bezocht een bejaardenclub en keek rond in een maffioos stadje. De argumenten voor belastingontduiking? Italiaanse politici zijn corrupt en onbetrouwbaar, de belastingen te hoog en de diensten die de overheid levert ver beneden de maat. En hij kwam naar Nederland om te kijken hoe het hier gesteld is met belastingen, criminele economie, zwart werk en de zwijgzaamheid van Bijbelvaste polderbewoners. Die Italiaanse kijk op belastingen heeft veel met oude gebruiken te maken. Die veranderen tergend langzaam. Dat geldt voor Italië én voor Nederland.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ben van der Velden
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025306823
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2017
Bestandsgrootte
922869 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
122

Beschrijving

Italianen staan bekend als belastingontduikers. Waarom verzwijgen ze zoveel geld voor de fiscus? Nederlanders vinden van zichzelf dat ze een hoge belastingmoraal hebben. Maar is het een kwestie van moraal om de aan de Amsterdamse Zuidas gevestigde Italiaanse ondernemingen te helpen ontsnappen aan belastingen in hun eigen land?
Ben van der Velden sprak in Italië arbeiders, ondernemers, gepensioneerden en studenten. Hij ging naar trattoria’s, bezocht een bejaardenclub en keek rond in een maffioos stadje. De argumenten voor belastingontduiking? Italiaanse politici zijn corrupt en onbetrouwbaar, de belastingen te hoog en de diensten die de overheid levert ver beneden de maat. En hij kwam naar Nederland om te kijken hoe het hier gesteld is met belastingen, criminele economie, zwart werk en de zwijgzaamheid van Bijbelvaste polderbewoners.
Die Italiaanse kijk op belastingen heeft veel met oude gebruiken te maken. Die veranderen tergend langzaam. Dat geldt voor Italië én voor Nederland.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ben van der Velden
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025306823
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2017
Bestandsgrootte
922869 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
122