Een zomer met Montaigne (e-Book)

Prijs € 9,49

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Antoine Compagnon

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een tijdlang heb ik mij afgevraagd of ik de zeer oneerbiedige conclusie uit De essays wel citeren zou, omdat ik bang was delicate oortjes af te schrikken: 'Toen de grote Aesopus zijn meester eens onder het wandelen door zag pissen, riep hij uit: Wat, moeten wij zo meteen ook nog onder het rennen kakken?" Laten we zuinig omgaan met onze tijd; dan nog blijven er veel ledige, slecht benutte uurtjes over.' Een hele levensfilosofie is aldus samengevat in een paar treffende woorden. De mannen van de renaissance zeiden frank en vrij wat ze dachten. Het laatste hoofdstuk van De essays, â Over de ervaringâ , geeft Montaignes ultieme wijsheid weer, die vaak wordt geassocieerd met het epicurisme. Laten we de tijd nemen om te leven, laten we de natuur volgen, laten we genieten van het moment en ons niet haasten." Dit zijn de woorden van Antoine Compagnon. In veertig korte hoofdstukken nodigt hij ons uit om een zomerse en stimulerende Montaigne te ontdekken. Hij laat tegelijkertijd de historische diepgang en het actuele belang zien van De essays.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Antoine Compagnon
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025303723
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2014
Bestandsgrootte
795373 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
127

Beschrijving

Een tijdlang heb ik mij afgevraagd of ik de zeer oneerbiedige conclusie uit De essays wel citeren zou, omdat ik bang was delicate oortjes af te schrikken: 'Toen de grote Aesopus zijn meester eens onder het wandelen door zag pissen, riep hij uit: Wat, moeten wij zo meteen ook nog onder het rennen kakken?" Laten we zuinig omgaan met onze tijd; dan nog blijven er veel ledige, slecht benutte uurtjes over.' Een hele levensfilosofie is aldus samengevat in een paar treffende woorden. De mannen van de renaissance zeiden frank en vrij wat ze dachten. Het laatste hoofdstuk van De essays, â Over de ervaringâ , geeft Montaignes ultieme wijsheid weer, die vaak wordt geassocieerd met het epicurisme. Laten we de tijd nemen om te leven, laten we de natuur volgen, laten we genieten van het moment en ons niet haasten."

Dit zijn de woorden van Antoine Compagnon. In veertig korte hoofdstukken nodigt hij ons uit om een zomerse en stimulerende Montaigne te ontdekken. Hij laat tegelijkertijd de historische diepgang en het actuele belang zien van De essays.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Antoine Compagnon
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025303723
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2014
Bestandsgrootte
795373 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
127