Een woord is mij genoeg!

gebedsvieringen en aanzetting tot gesprek voor kleine groepen

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Rene Hornikx, Lisette Janssen

Paperback | Mei 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Eén woord is mij genoeg!Gebedsvieringen en gespreksstof voor kleine groepenRené Hornikx & Lisette JanssenSteeds meer mensen verzamelen zich in kleine groepen. Deze groepen zijn heel divers van aard: ze zijn onder te brengen bij één van de 'nieuwe bewegingen', ze vormen een geloofsgroepje gelieerd aan een bepaalde orde of congregatie, ze bestaat uit een groepje gelovigen in gemeente en parochie of horen bij de zogenaamde Simple Churches. Hoe het ook zij, in deze kleine groep mogen ze thuiskomen, worden ze gekend, aangesproken op wie ze zijn en komen ze tot rust. In deze kleine groep mogen ze er zijn, met hun ervaringen, vragen, verdriet, geluk. Samen wordt aan de hand van Bijbelverhalen, mystieke teksten of actuele thema's gezocht naar wat hen met elkaar verbindt en wat hen inspireert. Er worden verhalen gedeeld, er wordt gezongen en gebeden, gevierd en samen maaltijd gehouden. Als een hulpmiddel in hun zoeken is dit boek bedoeld. Het bevat een bundeling van korte thematische gebedsvieringen die tevens stof aanreiken voor gesprek in de zoektocht naar zin en samenhang. René Hornikx (1948) is pastoraaltheoloog en was van 1977 tot aan zijn pensionering in 2013 werkzaam in het bisdom Den Bosch. Hij is schrijver van een aantal boeken over spiritualiteit, geloofsverdieping, kerkopbouw/gemeenschapsvorming en liturgie.Lisette Janssen (1953) is maatschappelijk werkster en heeft zich verdienstelijk gemaakt in het vrijwilligerswerk zowel buiten als binnen de kerk. Ze gaf toerusting aan vrijwilligers en leidde met haar man René Hornikx diverse Bijbelcursussen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rene Hornikx, Lisette Janssen
Uitgever
Abdij Van Berne, Uitgeverij
ISBN
9789089720702
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Beschrijving

Eén woord is mij genoeg!
Gebedsvieringen en gespreksstof voor kleine groepen
René Hornikx & Lisette Janssen

Steeds meer mensen verzamelen zich in kleine groepen. Deze groepen zijn heel divers van aard: ze zijn onder te brengen bij één van de 'nieuwe bewegingen', ze vormen een geloofsgroepje gelieerd aan een bepaalde orde of congregatie, ze bestaat uit een groepje gelovigen in gemeente en parochie of horen bij de zogenaamde Simple Churches. Hoe het ook zij, in deze kleine groep mogen ze thuiskomen, worden ze gekend, aangesproken op wie ze zijn en komen ze tot rust. In deze kleine groep mogen ze er zijn, met hun ervaringen, vragen, verdriet, geluk. Samen wordt aan de hand van Bijbelverhalen, mystieke teksten of actuele thema's gezocht naar wat hen met elkaar verbindt en wat hen inspireert. Er worden verhalen gedeeld, er wordt gezongen en gebeden, gevierd en samen maaltijd gehouden. Als een hulpmiddel in hun zoeken is dit boek bedoeld. Het bevat een bundeling van korte thematische gebedsvieringen die tevens stof aanreiken voor gesprek in de zoektocht naar zin en samenhang.

René Hornikx (1948) is pastoraaltheoloog en was van 1977 tot aan zijn pensionering in 2013 werkzaam in het bisdom Den Bosch. Hij is schrijver van een aantal boeken over spiritualiteit, geloofsverdieping, kerkopbouw/gemeenschapsvorming en liturgie.

Lisette Janssen (1953) is maatschappelijk werkster en heeft zich verdienstelijk gemaakt in het vrijwilligerswerk zowel buiten als binnen de kerk. Ze gaf toerusting aan vrijwilligers en leidde met haar man René Hornikx diverse Bijbelcursussen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rene Hornikx, Lisette Janssen
Uitgever
Abdij Van Berne, Uitgeverij
ISBN
9789089720702
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200