Een morgen in maart (e-Book)

Prijs € 4,49
Download direct dit e-Book

Gerrit Krol

EPUB met digitaal watermerk | September 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De eerste gedichtenbundel van gerrit Krol zou eerst `Kilroy was here gaan heten. Maar Een morgen in maart vond Krol een betere titel: de gedachte dat het om een Engels boekje gaat, kan er ook niet bij opkomen. Toch zegt `Kilroy was here wel iets over de aard van Krols poëzie; Krol heeft wat gezien en laat merken, dat hij het gezien heeft; `Krol was here . Krols gedichten zijn dan ook geen getuigenissen van zijn innerlijke roerselen. Als zij iets over hem vertellen, dan doen zij dit slechts via zijn onderwerpen en de manier, waarop hij erover schrijft. Deze onderwerpen zijn praktisch altijd concreet, volop waarneembaar. Krol is een kijker en zijn kijken tracht hij in woorden weer te geven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gerrit Krol
Uitgever
Querido
ISBN
9789021453361
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2013
Bestandsgrootte
1793468 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
40

Beschrijving

De eerste gedichtenbundel van gerrit Krol zou eerst `Kilroy was here gaan heten. Maar Een morgen in maart vond Krol een betere titel: de gedachte dat het om een Engels boekje gaat, kan er ook niet bij opkomen.
Toch zegt `Kilroy was here wel iets over de aard van Krols poëzie; Krol heeft wat gezien en laat merken, dat hij het gezien heeft; `Krol was here . Krols gedichten zijn dan ook geen getuigenissen van zijn innerlijke roerselen. Als zij iets over hem vertellen, dan doen zij dit slechts via zijn onderwerpen en de manier, waarop hij erover schrijft. Deze onderwerpen zijn praktisch altijd concreet, volop waarneembaar. Krol is een kijker en zijn kijken tracht hij in woorden weer te geven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gerrit Krol
Uitgever
Querido
ISBN
9789021453361
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2013
Bestandsgrootte
1793468 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
40