Een avond bij Claire

Prijs € 18,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Gajto Gazdanov

Paperback | November 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het debuut van de momenteel in heel Europa herontdekte Gajto Gazdanov, 'Een avond bij Claire', is het autobiografisch getinte relaas van Kolja, een jonge Rus die na de burgeroorlog naar Parijs is gevlucht, waar hij de vrouw van zijn dromen ontmoet. Hij heeft haar eerder in zijn geboorteland leren kennen en is sindsdien altijd van haar blijven houden. Na zijn eerste nacht met Claire verzinkt Kolja in herinneringen aan zijn jeugd in Rusland: aan zijn ouders, zijn leraren, zijn vrienden, en vooral zijn oom Vitali, een oud-officier die hem op indrukwekkende wijze vertelt waarom het leven geen zin heeft. Door Kolja's ervaringen in de burgeroorlog lijkt het moeilijk om voortaan nog anders over het leven te denken, maar het droombeeld van Claire dat zijn herinneringen doorlicht, blijft voor hem onaangetast het stralende begin- en eindpunt van alles.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gajto Gazdanov
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028425446
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het debuut van de momenteel in heel Europa herontdekte Gajto Gazdanov, 'Een avond bij Claire', is het autobiografisch getinte relaas van Kolja, een jonge Rus die na de burgeroorlog naar Parijs is gevlucht, waar hij de vrouw van zijn dromen ontmoet. Hij heeft haar eerder in zijn geboorteland leren kennen en is sindsdien altijd van haar blijven houden.

Na zijn eerste nacht met Claire verzinkt Kolja in herinneringen aan zijn jeugd in Rusland: aan zijn ouders, zijn leraren, zijn vrienden, en vooral zijn oom Vitali, een oud-officier die hem op indrukwekkende wijze vertelt waarom het leven geen zin heeft. Door Kolja's ervaringen in de burgeroorlog lijkt het moeilijk om voortaan nog anders over het leven te denken, maar het droombeeld van Claire dat zijn herinneringen doorlicht, blijft voor hem onaangetast het stralende begin- en eindpunt van alles.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gajto Gazdanov
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028425446
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig