Economie van de vernietiging (e-Book)

opkomst en ondergang van de nazi-economie

Prijs € 12,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Adam Tooze

EPUB met digitaal watermerk | Augustus 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Nieuwe inzichten in de economie van het Derde Rijk Dit baanbrekende boek van historicus Adam Tooze geeft een helder beeld van de oorlogseconomie van de nazi’s. Zo rekent hij af met enkele gevestigde opvattingen. De agressie van nazi-Duitsland wordt meestal eenvoudig verklaard met de woorden ‘Hitler was een gek’. Dit boek kijkt naar de 20e eeuw door Duitse ogen en laat de logica zien achter Duitslands daden tijdens het begin van de Tweede Wereldoorlog: de invasie in Frankrijk, het niet-aanvalsverdrag met de sovjets in 1939 en de inval in de Sovjet-Unie in 1941 en zelfs de concentratiekampen. Economie van de vernietiging laat ook zien dat nazi-Duitsland zich aan het eind van de jaren dertig financieel geen oorlog kon permitteren, of alleen een zeer korte. Tooze neemt de lezer mee langs akkers, snelwegen en slechte investeringen. Hij laat zien hoe de Duitse industrie een oorlogsindustrie werd door aanlokkelijk hoge rendementen en hoe de Duitse bevolking, die in de lege winkels haar spaargeld niet kwijt kon, gedwongen werd te lenen aan de regering en zo voorzag in de ‘geruisloze oorlogsfinanciering’ die de vernietiging aan de gang hield. Niet alleen van zes miljoen Joden, maar ook van hun eigen land. Adam Tooze heeft gestudeerd in Cambridge, Berlijn en Londen. Hij is professor aan Yale University en geeft daar leiding aan het centrum voor International Security Studies. Hij won in 2006 The Wolfson History Prize met Economie van de vernietiging.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Adam Tooze
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000338689
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2015
Bestandsgrootte
8308325 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
901

Beschrijving

Nieuwe inzichten in de economie van het Derde Rijk

Dit baanbrekende boek van historicus Adam Tooze geeft een helder beeld van de oorlogseconomie van de nazi’s. Zo rekent hij af met enkele gevestigde opvattingen. De agressie van nazi-Duitsland wordt meestal eenvoudig verklaard met de woorden ‘Hitler was een gek’. Dit boek kijkt naar de 20e eeuw door Duitse ogen en laat de logica zien achter Duitslands daden tijdens het begin van de Tweede Wereldoorlog: de invasie in Frankrijk, het niet-aanvalsverdrag met de sovjets in 1939 en de inval in de Sovjet-Unie in 1941 en zelfs de concentratiekampen.

Economie van de vernietiging laat ook zien dat nazi-Duitsland zich aan het eind van de jaren dertig financieel geen oorlog kon permitteren, of alleen een zeer korte. Tooze neemt de lezer mee langs akkers, snelwegen en slechte investeringen. Hij laat zien hoe de Duitse industrie een oorlogsindustrie werd door aanlokkelijk hoge rendementen en hoe de Duitse bevolking, die in de lege winkels haar spaargeld niet kwijt kon, gedwongen werd te lenen aan de regering en zo voorzag in de ‘geruisloze oorlogsfinanciering’ die de vernietiging aan de gang hield. Niet alleen van zes miljoen Joden, maar ook van hun eigen land.

Adam Tooze heeft gestudeerd in Cambridge, Berlijn en Londen. Hij is professor aan Yale University en geeft daar leiding aan het centrum voor International Security Studies. Hij won in 2006 The Wolfson History Prize met Economie van de vernietiging.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Adam Tooze
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000338689
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2015
Bestandsgrootte
8308325 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
901